Böyle Vefa Ve Aşk Kaldı Mı?

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere Mahallesinde yaşayan 73 yaşındaki çiftçi Hamza Koçyiğit, 9 ay önce kaybettiği eşinin rüyasına girip " ne zaman geliyorsun?" dediği için, kendi elleriyle mezarını yaptırdı.

9 AY ÖNCE ÖLEN VE RÜYALARINA GİREN EŞİNE ŞİİR YAZIP, MEZARINI KENDİ ELLERİYLE KAZDI

50 yıl mutlu bir evlilikleri olduğunu söyleyen Koçyiğit, 9 ay önce eşi Gülser Koçyiğit'i 64 yaşında kaybettiğini anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Evliliklerinden 3 çocukları olduğunu belirten acılı adam, eşinin şeker ve kalp hastası olduğunu, 9 ay önce ameliyat olması için teşhis konduğunu ve ameliyattan çıkamadığını söylerken, " onu çok seviyordum, canımı isteseler ona canımı verirdim, iyi olması için çok çaba gösterdim, ancak eşim ameliyattan çıkamadı ve beni yapayalnız bırakıp gitti" diyerek duygularını dile getirdi.

Son günlerde eşinin sık sık rüyasına girdiğini ve geceleri uyayamadığını söyleyen Hamza Koçyiğit, "eşim her gece rüyama giriyor. Uykudan uyanıyorum. Eşim rüyalarıma giriyor ve bana ne zaman geliyorsun?, diye soruyor, biraz yapacak işlerim var sonra yanına geleceğim diyorum, uyanıyorum, bakıyorum ki rüyaymış" dedi.

Eşi için bir şiir yazan duygusal adam yazdığı şiirde eşine şöyle sesleniyor. " Merak etme yakında geleceğim, ben senin hatırana hep değer vereceğim, biraz işim var görüpte öleceğim"

Eşinin hemen yanıbaşında yaptırdığı mezarı kendi elleriyle kazan vefalı koca, yazdığı şiiri de bir tabelaya yazdırarak eşiyle mezarının arasına çakmış.

Eşine aşık olduğunu, onu dünyadaki herşeyden ve herkesten daha çok sevdiğini defalarca tekrarlayan, eşinin ardından gözyaşları dökmeye devam eden Koçyiğit, günlerini eşinin mezarı başında geçiriyor.

Eşine kavuşmak için ölmeyi bile göze alan bu adamın duygusallığı, Çepnidere Mahallesinin gençleri arasında da konuşuluyor. " Aradan geçen 9 ay zamana rağmen Hamza amcanın çektiği aşk acısı hala geçmedi" diyen mahalle sakinleri, " bu olay filmlere bile konu olur, sabah erkenden mezara giden Hamza amcamız, gün boyu mezarının başında eşiyle konuşuyor, gözyaşları döküyor." dediler.

Hamza Koçyiğit eşinin hemen yanıbaşına kendisi içinde mezarını kendi elleriyle kazdı. Mezar için düzenlemeleri de yaptırıyor. Mezar da mimari düzenlemeleri de bizzat kendi elleriyle gerçekleştiriyor. Aşk acısı ve eşine duyduğu sevgi ise şimdiden dillere destan olmuş durumda.

HABER-Mustafa TEMİZ-FOTO-KAMERA -Ali ATAN

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER