Demirci'de iki saatte 2 işyerini soydu ama enselendi

Manisa’nın Demirci ilçesinde geçtiğimiz gün iki saat içinde 2 ayrı işyerini soyan hırsız yarım saat sonra kıskıvrak yakalandı, mahkemece tutuklandı.

Demirci'de iki saatte 2 işyerini soydu ama enselendi

Manisa Son Haber muhabirinin edindiği bilgilere göre, 06 Nisan 2019 Cumartesi günü Demirci ilçesinde Menderes Caddesi ve İbrahim Ethem Akıncı Caddesi üzerindeki iki ayrı işyerinde hırsızlık olduğu ihbarı yapıldı.

Hırsızlık yaptığı işyerlerinde güvenlik kameraları olduğunu fark etmeyen 14 ayrı hırsızlık suçu daha işlediği öğrenilen şahıs ilçeden uzaklaşmak için oto garaja gitti.

KAMERA KAYITLARINI SEYREDEN GENÇ ŞAHSI ARAMAYA ÇIKTI

İşyerlerinin soyulduğunu Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğüne ihbar eden işyeri sahipleri güvenlik kamera görüntülerini de teslim ettiler. Polis işyerlerindeki güvenlik kameralarını incelemeye alıp, eşkâli belirlemeye çalışırken, soyulan işyerlerinden birinin sahibinin genç oğlu, işyerinde kaybolan cüzdanı aramalarına rağmen bulunamayınca, güvenlik kamerasına bakıp, cüzdanın biri tarafından alındığını gördü. Polise soygun olayını  ihbar etmesinin hemen ardından, bindiği otomobil ile kamera kayıtlarında seyrettiği görüntüdeki şahsı aramaya koyuldu. Garaja da gelme ihtimalini düşünerek, şahsı görme ihtimalini değerlendirdi. Garaja girdiğinde garajdaki kalabalıkta kamerada işyerlerindeki cüzdanı alıp kaçan şahsı tanıyan genç, emniyete telefonla ihbarda bulundu.

DEMİRCİ EMNİYETİ KISKIVRAK YAKALADI

Gelen ihbarı değerlendiren Demirci emniyeti polisleri, şahıs otobüse binmeden kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgulaması sırasında iki ayrı işyerindeki görüntüleri şahıs ile karşılaştıran emniyet yetkilileri, işyerlerini soyan şahsın yakaladıkları kişi olduğunu gördü.

48 yaşındaki Ali A. isimli hırsızlık zanlısının, emniyet sorgulaması yapıldı. Adliyeye çıkarıldı.

Adliyede yapılan sorgulamadan sonra, mahkemeye sevk edilen şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ardından işyerleri ve konutlara konulan güvenlik kameralarının, ne kadar önemli olduğu ve hatta işlenecek suçlarda caydırıcılık özelliği bile taşıyacağı, bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2019, 22:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER