Mansur Yavaş mazbatayı aldı resmen Ankara'nın başkanı oldu

Mansur Yavaş resmen Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Mazbatası alan Mansur Yavaş buradan Ankara Büyükşehir Belediyesine gidecek Devir teslim törenine katılacak. Yavaş'ın bundan sonraki adresi ise Anıtkabır ve Atanın huzuruna çıkacak.

Saat 16.30 'da belediye önünde vatandaşlara hitap edecek.

AKP’nin tüm oyların yeniden sayılması için yaptığı itirazı reddinin ardından Mansur Yavaş bugün İl Seçim Kuruluna giderek mazbatasını aldı.Yavaş, mazbatayı aldıktan sonra Ankara adliyesi önünde kısa bir açıklama yaptı. “İlk icraatınız ne olacak” sorusuna, “Başlayınca görürsünüz” cevabı veren Yavaş, mazbatasını gazetecilere göstererek “Darısı İstanbul’un için olsun diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, “Seçim bitti, seçimde olanlar geride kaldı. Bizde kin, husumet, garez yok. Ne çalışanlar açısından ne de oy vermeyenler açısından Ankara’da bir ayrım söz konusu değildir. Bundan sonra Ankara’daki herkesi kucaklayarak eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Hizmetlerimiz esnasında adalet ve liyakat ön planda olacaktır. İnşallah sonuçta da başarılı olacağımıza inanıyorum” değerlendirmesi yaptı.

YAVAŞ ÖNCE HACI BAYRAMI ZİYARET ETTİ

Bu sabah Ankara'nın kurucularından Hacı Bayram-ı Veli Türbesini ziyaret edip dua eden Yavaş, “Bugün mazbatayı alacağız. Biz de ilk olarak Ankara'nın kurucularından Hacı Bayramı ziyaret edip duamızı ettik. Mazbatamızı aldıktan sonra da Anıtkabir'e gidip Ankaramızı başkent yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunup daha sonra görevimize başlayacağız. ‘Hadi Bismillah’ dedik başlıyoruz” diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ, GÖREVİ MUSTAFA TUNA'DAN DEVRALDI

Yavaş, saat 11.00'de geldiği Ankara Adliyesi'nde mazbatasını aldı. Ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek görevi Mustafa Tuna'dan devraldı. Yavaş Tuna'ya, Ankara'ya verdiği hizmetler için teşekkür etti. Mustafa Tuna da Yavaş'a "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu. Devir teslim töreninde konuşan Mansur Yavaş, "Mesai arkadaşlarımız tedirgin olmasın. Herkes işinin başında, görevine devam etsin. Bundan sonra Ankara'da herkesin belediye başkanı olacağız. Bugünkü ziyaretlerimizin ardından yarın sabahtan itibaren işimize başlıyoruz" dedi.

BELEDİYE TÜRK BAYRAKLARI İLE SÜSLENDİ

Mansur Yavaş saat 15.30’da Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne giderek görevine başlayacak. Saat 16.30'da Büyükşehir Belediyesi'nin önünde vatandaşlara teşekkür konuşması yapacak. Büyükşehir Belediye binası ise Türk bayrakları ile süslendi.

TUNA'YA TEŞEKKÜR

Devir teslim töreninin ardından Twitter hesabından açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, "Zor bir zamanda görevi devralıp samimiyetle büyük gayret gösteren ve zarar edilen birçok alanda olumlu gelişmeler sağlayarak mali disiplini dengelemeye çalışan Sayın Doç.Dr. Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanarak görevi devraldığı Mustafa Tuna'ya da teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2019, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER