Demirci 'de Koruyucu Aile Tanıtım Ve Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri tüm ilçelerde periyodik zamanlarda gerçekleştirilen Koruyucu Aile Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Demirci Ticaret ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Demirci 'de Koruyucu Aile Tanıtım Ve Bilgilendirme Semineri Yapıldı
 Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttükleri tüm ilçelerde periyodik zamanlarda gerçekleştirilen Koruyucu Aile Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı Demirci Ticaret ve Kültür Merkezinde yapıldı.



Kimsesiz, öksüz ve yetim, bakıma muhtaç çocukların Koruyucu Aile modeliyle tanışması suretiyle bir hayata daha dokunabilir miyiz bir hayatı değiştirebilir miyiz duygu ve düşünce çerçevesince seminer gerçekleştirildi. 30 Haziran 2016 Perşembe günü saat 11:00da Ticaret ve Kültür Merkezinde gerçekleşen seminere  Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yangın, Şube Müdürleri Yüksel Kocabaş, Ünal Özcan, İlçe Müftüsü İdris Başkıran, Sağlık Grup Başkanı Müberra Duran, sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler, özel eğitim öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, Çocuk Gelişimi öğretmenleri, Aday öğretmenler ve Ortaokullarda görev yapan Branş öğretmenleri katıldı. Seminer  Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Savaş Mızrak ve Uzman Psikolog Ezher Keleş tarafından gerçekleştirildi.



Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yangın yaptı. Konuşmasında;

“Eğitim Öğretim faaliyetlerimizin her alanında bizden desteğini esirgemeyen, yol gösteren, liderlik yapan başta sayın Kaymakamımıza ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kimsesiz, Öksü z ve Yetim, bakıma muhtaç   çocukların koruyucu aile modeliyle tanışması suretiyle bir hayata daha kokunabilir miyiz, onun hayatını değiştirebilir miyiz düşüncesiyle sizlerle birlikteyiz. Malum ki mesleğimiz itibariyle bizler insan yetiştiriyoruz. Dolayısıyla insan yetiştirirken onun her türlü ihtiyaçlarını görmek, sorunlarına çözümler üretmek, daha nitelikli daha iyi insan yetiştirmemize önemli katkı sağlayacaktır. Sizler artık birer insan sarrafısınız. Öğrencilerinize baktığınızda onların aç mı, tok mu, hasta mı, iyi mi olduklarını en iyi siz anlayabilirsiniz. Bu sebepten toplumumuzun kanayan yarası olan parçalanmış ailelerin mağdur evlatlarına, anne veya babasını kaybetmiş bakıma muhtaç çocuklarımıza sihirli bir dokunuşa siz vesile olabilirsiniz.” dedi.







İlçemiz Kaymakamı Atila Kantay konuşmasında;

 “Kıymetli öğretmen arkadaşlarım, değerli mesai arkadaşlarım, kıymetli Manisa dan gelen misafirlerimiz Devletimizin 2012 yılından beri süre gelen bir projesi var adı Gönül Elçileri bunun içerisinde başta öksüz ve yetimler olmak üzere, koruyucu aile olmak üzere, kadının korunması, yetimlerin öksüzlerin korunması, engelli kardeşlerimize hayatın kolaylaştırılması, kaliteli yaşlanma, aile ve yoksulluktan oluşan beş madde  ile 2012 yılından bu tarafa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çalışıyorlar.  Aile ve yoksulluk konusunda da çok büyük projeler var. İlçemizde Çocuğun ve gençlerin korunması konusunda değerli arkadaşlar içlerinde Milli Eğitim Bakanlığı, Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı,  Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Emniyet  Genel Müdürlüğünün de olduğu ÇOGEP projesi bu projeye biz İlçe Kaymakamlığı olarak başvurumuzu yaptık 302 ( Bin Lira) lık projemiz geçti. 151 Babasız Annesiz çocuğumuz bu projeden faydalanacak bu proje kapsamında özveri göstererek çalışmalarda bulunan öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 151 yetimimiz, öksüzümüz, parçalanmış aile çocukları var. ÇOGEP projesinden bir şeyler yapmaya gayret edeceğiz sizlerin çalıştığı mahallelerde, köylerde İlçe Merkezlerinde bu anlamda desteğe ihtiyacı olan çocukları lütfen bizlere bildirin ve ne yapılabileceği noktasında fikirlerinizle gelin bize, gelen epeyce bir arkadaşımız var onlara da çok teşekkür ediyorum bu vesile ile Demirci ye kattığınız değerler için, yetiştirdiğiniz çocuklar için, geçmişten bu yana gösterdiğiniz fedakarlıklar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Korunmaya Muhtaç Çocukların kimler olduğu, genel özellikleri, bu çocuklar için verilen hizmet modellerinin neler olduğu gibi konuların sunumu Uzman Psikolog Ezher Keleş tarafından gerçekleştirildi. Sunumda Korunmaya Muhtaç Çocukların bir aile ortamında sevgi ile topluma kazandırılması onların iyi, faydalı birer birey olarak yetiştirilmesi konusunda üzerimize nelerin düşeceği konusunda bilgiler aktarıldı. Seminerin diğer bölümünü ise Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Savaş Mızrak gerçekleştirdi. Konuşmasında Koruyucu aile nedir ne değildir, koruyucu aile modelleri nasıl olmalıdır, geçici aile modeli nedir, uzman koruyucu aile modeli nelerdir, kimler koruyucu aile olabilir, kriterleri neler olmalıdır, koruyucu ailenin sorumlulukları, sağlanan olanaklar nelerdir, nasıl koruyucu aile olunabilir,  son olarak da eşleştirmenin nasıl yapıldığı konularına yer verildi. Dolu, dolu geçen bu seminerde karşılıklı sorular ve cevapların alınması ve toplu resim çekilmesiyle seminer sona erdi.



Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER