Manisa Büyükşehir Yatırımda Türkiye’nin Lideri

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede sürdürdüğü hizmetlerle vatandaşların takdirini toplarken, 2 önemli başarı yakalayarak Türkiye’nin en büyük 5 şehrini geride bıraktı. 2015 yılı gider bütçesinde 98,27’lik gerçekleşme oranı yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri arasında 2’nci sırada yer aldı.

Manisa Büyükşehir Yatırımda Türkiye’nin Lideri
 Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede sürdürdüğü hizmetlerle vatandaşların takdirini toplarken, 2 önemli başarı yakalayarak Türkiye’nin en büyük 5 şehrini geride bıraktı. 2015 yılı gider bütçesinde 98,27’lik gerçekleşme oranı yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri arasında 2’nci sırada yer aldı. Bütçeler arasında yatırımlara en çok pay ayıran belediyeler arasında da yüzde 51,32’lik oran yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin elde ettiği oranlar, vatandaşlara ulaştırılan hizmetleri de tescillemiş oldu.

İl genelinde gerçekleştirdiği hizmetlerle vatandaşların sorunlarına çözümler üreten Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı gider bütçesi gerçekleştirme oranında da büyük başarı yakaladı. 2015 yılı tahmin edilen gider bütçesinde 631 milyon 311 bin 822,40 liralık gerçekleşme yakalayan Manisa Büyükşehir Belediyesi,  Büyükşehir Belediyeleri arasında yüzde 98,27’lik gerçekleşme oranı ile 2’nci sırada yerini aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ayrıca, yüzde 51,32’lik pay ile gerçekleşen bütçeler arasında yatırımlara en çok pay ayıran ve öz kaynaklarını hizmet odaklı yatırıma dönüştüren belediyeler arasında da ilk sırada yer aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi elde ettiği oranlarla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi Türkiye’nin en büyük şehirlerini de geride bıraktı.

Mali disipline büyük hassasiyet gösteriyoruz

Manisa’nın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yapılan en son nüfus sayımında 14’üncü sırada yer aldığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Dolayısıyla, Belediyelerin en büyük gelir kaynakları Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Alınan Paylar olması nedeniyle, Büyükşehir Belediyelerinin nüfusları, ekonomik düzeyi ve gelişmişlik endekslerine göre dağıtılan paylar önem arz ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ilke edindiğimiz, kamu kaynaklarının etkin ve verimli olarak kullanılması yönündeki mali disiplin uygulamamıza, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da büyük bir hassasiyet göstererek faaliyet dönemini sonlandırdık” dedi.

Gerçekleşme oranında 2’nci sırada

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm mali durumunu gösteren, 2015 yılı kesin hesap raporunun Haziran ayı Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandığını dile getiren Başkan Ergün, “Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyemizin, 2015–2019 dönemini kapsayan Stratejik Plan ve 2015 Yılı Performans Programında yer alan proje ve yatırımları doğrultusunda, Belediyemizin 2015 yılı tahmin edilen gider bütçesinde 631 milyon 311 bin 822,40 liralık gerçekleşme meydana gelmiştir. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri arasında yüzde 98,27’lik gerçekleşme oranı ile 2’nci sıra yerini almıştır” diye konuştu.  

Yatırımlara en çok pay Manisa’da

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının 17 ilçede artarak devam ettiğini vurgulayan Başkan Ergün, “2015 yılında yüzde 51,32’lik pay ile 324 milyon 3 bin 972,09 lira yatırımlara harcanmıştır. Kesin hesap raporu doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi içerisinde, gerçekleşen bütçeler arasında yatırımlara en çok pay ayıran ve öz kaynaklarını hizmet odaklı yatırıma dönüştüren Belediyeler arasında Manisa Büyükşehir Belediyemiz ilk sırada yer aldı” dedi.

Manisalılar için çalışmaya devam edeceğiz

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara en iyi hizmeti ulaştırmanın çabası içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Ergün, “Manisalı vatandaşlarımızın ödemiş oldukları her bir kuruş verginin, 17 ilçemizde yaşayan değerli Manisalı vatandaşlarımıza, eşit hizmet, proje ve yatırım olarak tekrar geri dönmesi amacı ile mesai mefhumu gözetmeksizin tüm personellerimize birlikte çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER