Demirci 'de sandık başında kavga çıktı

Manisa’nın Demirci ilçesinde sandıkta CHP ve AKP''liler arasında kavga çıktı.

Demirci 'de sandık başında kavga çıktı
 Manisa’nın Demirci ilçesinde sandıkta CHP ve  AKP''liler arasında  kavga çıktı. 

Edinilen bilgilere göre Demirci ilçesi Secaattin Mahallesinde bulunan Endüstri Meslek Lisesinde kurulan bir sandıkta yaşlı bir kadının kullandığı oy için itirazda bulunan CHP Demirci İlçe Başkanı Mustafa Özkıran ve yanındakilere AKP yönetim kurulu üyesi olduğu öğrenilen şahıs tarafından sözlü ve fiziki saldırı da bulunulduğu iddia edildi.

Olay şöyle gelişti;  İddialara göre sandıkta oy kullanmaya giden yaşlı bir kadına okuryazarı yok, gözleri görmüyor ve Alzheimer hastası olduğu gerekçesiyle yanında refakatçi ile birlikte oy kullandırıldı. Partili sandık görevlilerinin ikazı ile sandığa giden CHP Demirci İlçe Başkanı Mustafa Özkıran ve beraberindekiler gelen ihbar üzere oy kullanan kadın ile görüştüler.

Kadının hasta olmadığı ve gözlerinin gördüğü ve ilkokul 4. Sınıfa kadar okuduğunu okuryazar olduğunu söylemesi üzere CHP İlçe Başkanı Özkıran sandık başkanından tutanak tutulmasını ve itirazlarının işleme alınmasını talep etti.

Bu esnada görüşmeler sürerken Meslek Yüksek Okuluna gelen Demirci AKP İlçe Yönetim Kurulu üyesi olduğu öğrenilen Mehmet Demir isimli şahıs iddialara göre Özkıran ‘a “Sana bunun hesabını soracağım” diyerek tehdit etti ve taraflar arasında sözlü tartışma yumruklaşmaya vardı ancak araya girenler tarafından önlendi. Bu arada olay yerine gelen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve AKP Demirci İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar tarafların arasına girerek ortamı ve gerginliği giderebilmek için büyük gayret gösterdiler. Bir süre sonra AKP’lilerin olay yerinden uzaklaşmasını sağlayan Selçuk ve Uyar olay yerinden ayrıldılar.

Sandıkta yaşlı kadının yanlış beyanlarla ve refakatçi ile oy kullandırıldığı tutanak altına alındı.

Tutanağın İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına iletileceği öğrenilirken. CHP İlçe başkanı Özkıran’ın kendisini tehdit ettiğini iddia ettiği şahıs hakkında Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikâyette bulunacağı da öğrenildi.

Yaşanan gerginliğin ardından Okulun etrafında geniş güvenlik tedbiri alan Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri okulun bahçesinde bulunan bütün araçların dışarı çıkarılmasını sağladı.

Demirci ilçesinde oylamaların tüm sandıklarda devam ettiği ve ilk alınan izlenimlere göre oylamaya katılımın bir önceki seçimlere göre yüksek olduğu da öğrenildi.

 

HABER-Mustafa Temiz-DEMİRCİ

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 00:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER