Demirci'de Yasa dışı Silah ve Mühimmat Ticareti Zanlısı 4 Kişi Tutuklandı

Manisa'nın Demirci ilçesinde yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 şüpheliden 4'ü için tutuklama kararı çıktı.

Manisa Son Haber
Demirci'de Yasa dışı Silah ve Mühimmat Ticareti Zanlısı 4 Kişi Tutuklandı

Manisa KOM ve Demirci Emniyetinin yaptığı uzun süreli takip ve teknik dinlemenin ardından geçtiğimiz gün 13 ayrı adreste eş zamanlı operasyon başlatıldı. Arama yapılan adreslerde 13 tabanca, 11 av tüfeği ve 243 tabanca mermisi ele geçirildi.


13 zanlı gözaltına alındı. Emniyet sorgusuyla 6 kişi serbest kalırken, 7 kişi bugün emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.


ADLİYE SÜRECİ 13 SAAT SÜRDÜ
Bugün saat 08.30 'da Demirci Adalet Sarayına getirilen zanlıların sorgulaması ve mahkemesi 13 saat sürdü. Adliye önünde zanlıların yakınları saatlerce bekledi. Zanlıları savunmak üzere çok sayıda avukat da adliyeye giriş yaptı.
Savcılık sorgularının ardından yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Y.A., A.A., M.G.,M.A. tutuklanırken, Ş.Y., B.Ç. ve E.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Duruşma sonrası geniş güvenlik tedbirleri altında adliyeden araca bindirilen zanlılar, yakınlarının el sallamalarıyla uğurlandı.
Zanlıların Salihli Cezaevine gönderildikleri öğrenildi.
HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER