Demirci Esnaf Kefaletin yeni başkanı kim oldu?

Manisa’nın Demirci ilçesi Esnaf Kefalet Kooperatifi genel kurulu Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.Yapılan seçimler sonunda başkanlığa Şeref Bilek Seçildi.

Demirci Esnaf Kefaletin yeni başkanı  kim oldu?

 Manisa’nın Demirci ilçesi Esnaf Kefalet Kooperatifi genel kurulu Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.Yapılan seçimler sonunda başkanlığa Şeref Bilek seçildi.

Divanın oluşturulmasının ardından genel Kurul toplantısına Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.

51 yıllık başkan Sadık Özkuyumcu ‘nun yaptığı veda konuşması genel kurulun yapıldığı salonda duygusal dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Özkuyumcu 51 yıldır sürdürdüğü Esnaf Kefalet Kooperatifi macerasının içinden unutamadığı anılarını paylaştığı konuşmada, dönemin Demirci Eğitim Enstitüsünün YÖK tarafından alınan kapatılma kararına karşı nasıl mücadele verdiklerini, okulun ilçede faaliyetlerine devam etmesi için yaptıkları temasları ve okulun YÖK tarafından kapatılma kararından nasıl geri adım atıldığını anlattı.

Okunan faaliyet raporu ve hesap cetvelleri genel kurul üyelerince ibra edilerek onaylandı.

Yönetim Kurulu, hesap cetvelleri ve denetim kurulu raporları onaylandıktan sonra mevcut başkan Sadık Özkuyumcu genel kurul üyelerine teşekkür etti.

Sadık Özkuyumcu’ ya hizmetleri için plaket verildi.

Genel Kurula Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Çelebi, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Demirci Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd Doçent Dr. İsmail Taşlı, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, AKP Demirci ilçe Başkanı Ertuğrul Uyar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci ilçe Koordinatörü Kazım Aysan, Demirci STK başkanları kooperatif ortakları ve çok sayıda ilçe dışından gelen konuklar katıldı.

Genel Kurulda konuşma yapan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı konuşmada “ buraya bir değişime şahitlik etmek için geldik” diye başladığı konuşmasında “51 yıllık başkan Sadık Özkuyumcu’nun seçimlerle geldiğini ve kendisi seçime girmeden bu görevini bırakarak, kendi rızasıyla kendinden sonra ki genç nesile görevi devrediyor. Sayın Özkuyumcu Demirci ilçesine yaptığı hizmetleriyle hep anılacaktır. Yapılacak seçimlerin kim kazanırsa kazansın, Demirci’ye hayırlar getirmesini diliyorum “ dedi.

Daha sonra C.B.Ü Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi yaptığı konuşmada “ bugün burada olmamızın gerçek sebebi, görevi bırakan Sayın Sadık Özkuyumcu’nun fakültemize yaptığı hizmetlerden sonra ona vefa örneği olarak jübilesinde olmak istedik”. Diyerek sürdürdüğü konuşmasında Demirci ilçesi için Eğitim Fakültesinin önemini hepimiz biliyoruz, böyle ilçelerde bu tür okullarımızın devamı konusunda destek olmalıyız, Demirci ilçesinin eğitime önem veren ve Fakültemize ve yüksek okulumuza verdiği destekleri gördükçe, bundan memnuniyet duyuyorum.

Fakültelerin derslik, hizmet binası ve öğrencinin barınacağı yurt temini konusunda ilçelerimiz bunu sağladıkları zaman bizlerde üniversite olarak bu konuda destek olarak bu tür eğitim kurumlarımızın bu ilçelerimizin ekonomik ve sosyal yönlerinde etkisi de devam edecektir” dedi.

Sadık Beye bu jübile gününde şükranlarımızı sunmak istedik, ben Demircililer adına kendisine teşekkür ediyorum, sağlıklı ömürler dilerken, genel kurulunda hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum “ dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Çelebi Özkuyumcu’ya şükran plaketi sundu.

Daha sonra Kooperatif Yönetim Kurulu başkanlığı için aday olan Ahmet Akay ve Şeref Bilek kürsüye çağrıldı.



Seçimlere kırmızı renk oy pusulası ile giren başkan adayı Ahmet Akay yaptığı konuşmada değişimin şart olduğunun altını çizdi. Kendisinin başkanlığındaki kooperatifin kapılarının ardına kadar açılacağını belirten Akay “ köylü esnaflarımızın taşınmaz ev ve tarlaları ipotek olarak kabul edilmediği için bankaların yüksek faizli kredilerini alıp ezilen esnaflarımızın bu mağduriyetlerini gidereceğiz, kooperatifteki köylü şehirli ayrımı kesinlikle yapılmayacaktır, bizde bu kapıda hizmet için varız.” Dedi.







Kürsüye gelen beyaz renk oy pusulasıyla seçimlere giren Şeref Bilek ise yıllardır yönetim kurulu üyesi olarak tecrübelerini seçildiği takdirde kooperatif ortaklarına amade edeceğini belirten Bilek “ ben buraya makam için değil hizmet için adayım” dedi.



Divan başkanlığı konuşmaların ardından seçimlere geçti.

Yapılan seçimler sonunda 348 delegenin oy kullandığı Demirci Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimlerinde başkanlığa Şeref Bilek seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine de Orhan Altınay, Hilmi Gün, Murat Aksu ve Ali Özkahraman seçildi.



Kooperatif ortaklarının kullandıkları oyun 209 'unu Şeref Bilek 116 'sinı da Ahmet Akay aldı.





















HABER- Mustafa Temiz

Demirci Haberleri

Manisa Son Haber

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER