Demircili Berberler Coronavirüs Riskinden Dolayı Usturaları Bırakma Kararı Aldı

Manisa'nın Demirci ilçesinde çalışan berber ve erkek kuaförleri Coronavirüs ile ilgili alınan kararların ardından işyerlerini süresiz kapatma kararı aldılar.

Manisa Son Haber
Demircili Berberler Coronavirüs Riskinden Dolayı Usturaları Bırakma Kararı Aldı

Günün erken saatlerinde bir araya gelen berber ve kuaförler, sağlık konusunda riskli bir iş kolunda çalıştıklarını, kendi çaplarında tedbir aldıklarını ancak Sağlık Bakanlığının her gün yaptığı açıklamalar ve tabloların kendilerini endişelendirdiklerini dile getirdiler.
Geçtiğimiz gün açıklanan ekonomik tedbirlerde, kendileri gibi elinin emeği ve usturadan hayatını çıkaran küçük ölçekli esnaflar konusunda yeterli bir açıklamanın olmadığını da söyleyen berberler, "hepimizin çoluğu çocuğu var, kira, BAĞ-KUR, elektrik giderleri gibi olmazsa olmaz masraflarımız var. Bunun yanısıra en az sağlık çalışanları kadar coronavirüs konusunda risk taşıyoruz, bir doktor kadar bizde insanlara yakın çalışıyoruz ve temas ediyoruz, ilgili kuruluşlardan bizim çalışmamızla ilgili hijyenik bir tavsiye veya yardım yapılmadı, kendi sağlımızı ve ailelerimizi düşünmek zorundayız, bir süre işyerlerimizi kapatma ve çalışmama kararı aldık" dediler.
İlçede Berberler Odası olmadığı için yaklaşık 30 berberin ilçedeki değişik odalarda kayıtlı esnaf olarak faaliyet gösterdikleri, bu konuda bir araya gelen berber esnaflarının Demirci İlçe Kaymakamı Adem Kaya ile görüşmek için randevu aldıkları da öğrenildi.

SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI ESNAFLARI BİLGİLENDİRECEK

Bu gelişmeler yaşanırken, Sağlık Grup Başkanlığının Demirci ilçesinde risk taşıyan belli meslek grupları için bir çalışma takvimi hazırladıkları, ekiplerin tanzim edildiği, mahallinde bu tür esnafların da ekipler tarafından alınacak tedbirler konusunda bilgilendirileceği de öğrenildi.

Berber esnafların kendi aralarında aldıkları bu kararın ardından, nasıl bir gelişme yaşanılacağı da merakla bekleniyor.


HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2020, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER