LPG'li araç yandı

Manisa’nın Demirci ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen araç yangını paniğe yol açtı.

LPG'li araç yandı

 Manisa’nın Demirci ilçesinde öğle saatlerinde meydana gelen araç yangını paniğe yol açtı.

Edinilen bilgilere göre İsmail Özdağlar Sanayi sitesindeki bir tamirhanede arızası giderilen 20 LA 410 plakalı Muzaffer Şen’e ait otomobilin LPG sisteminde yangın çıktı. Çevrede bulunanların ilk müdahaleyi yaptığı otomobil yangınına saat 12.45 ‘ te ihbar alan Manisa Büyükşehir belediyesi Demirci İtfaiye Amirliği söndüme ekipleri de müdahale etti. Kısa sürede söndürülen otomobilde maddi zarar meydana geldi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

 LPG’li otomobillerin kullanımının sıklaşması beraberinde araçların yanma risklerini de artıyor.

Uzmanların tavsiyesi ise LPG tanklarının standartlara uygun olması ve bakım ve servislerinde yetkili servislerin tercih edilmesi.

Bu konuda denetim eksikliği olduğunu söyleyen uzmanlar Belediyelerin ruhsat verirken bu konuda yetkili servis belgesi istemesini, ehil olmayan ve yetkili olmayan kişi veya kurumlardan TSE hizmet yeterlilik belgesi istemesinin önemli olduğunun altını çiziyorlar.

Son günler meydana gelen LPG’li araç yangınlarında araçlara takılan korsan tank ve malzemelerin yanı sıra yetkisiz kişilerin montajını yaptığı otomobillerde yangınların çıkması dikkat çekerken, bu tür işyerlerini kontrol etmekle yükümlü kurumların da denetimlerini artırması ve tedbirlerin alınması hususunda bir eksikliğin olduğu da gözlerden kaçmıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER