Telefonların Çekmediği Turistik Tesiste Vatandaşlar İsyanda

Manisa'nın Demirci ilçesinde bulunan ve ilçe merkezine sadece 4 Kilometre uzaklıkta bulunan Hisar Kaplıcalarında telefonlar çekmiyor.

Türkiye'de hizmet veren GSM operatörlerinin görmezden geldiği Hisar Kaplıcaları Termal Tesislerine gelen vatandaşlar cep telefonlarının çekmemesi yüzünden büyük zorluk çektiklerini belirtiyorlar.
İçinde 48 apart ve 60 yataklı otelide kapsayan tesisler şifalı suyu ve doğal güzellikleriyle iç turizmin tercih edilen bir tesisi durumunda. Hisar Termal tesisleri tatil ve doğa gezisi yapmak için gelen bir çok kafileye de ev sahipliği yapıyor.
Aquapark Hisar Termal Kaplıcalarının yaz döneminde  en çok rağbet gören bölümü arasında yer alıyor. Özellikle gençlerin rağbet gösterdiği Aquapark yaz mevsimi boyunca gençlerle dolup taşıyor. Cep telefonlarının çekmemesi ve hizmet alınamaması yüzünden şikayet eden gençler "İletişim hizmetlerinin bu kadar yaygın olduğu bir dönemde, böyle güzelim bir tesiste cep telefon kullanıcılarının hizmet alamaması, GSM operatörlerinin bir ayıbı" diyorlar.


Konferans, düğün ve eğlenceler için salon ve açık hava kır salonlarıyla da hizmet veren Hisar Termal Tesisleri misafirlerine kahvaltı ve nefis yemek menüsünün yer aldığı Restorant hizmeti de veriyor.
Özellikle hafta sonları ve  hafta ortasında mesire alanlarıyla da hizmet veren tesisler piknikçilerinde en çok tercih ettiği yer olarak görülüyor.
Özellikle pandemi salgını sürecinde apart oteller tatilciler tarafından tercih ediliyor. Tesislerde hijyen yanısıra her türlü temiz koşullarda tatile gelen tatilciler de bu güzel doğa harikası yerde telefonların çekmemesi yüzünden mağduriyet yaşadıklarını söylüyorlar.


TERMAL YÖNETİMİ "DEFALARCA MÜRACAAT ETTİK"
Mülkiyeti Demirci Belediyesine ait olan ve özel bir şirket tarafından çalıştırılan Hisar Termal Tesislerinin bu sorununu defalarca GSM operatörlüğü yapan kuruluşlara iletilmiş. "Biz böyle bir tesise niçin baz istasyonu kurulmadığını bir türlü anlamadık " diyen Termal Tesis yetkilileri " GSM operatörlerine defalarca resmi olarak müracaat ettik, böyle bir tesisin yoğunluğunu ve insanların iletişim sorunlarını iletmemize rağmen, bir türlü bu sorunun çözülmesi için gereği yapılmadı. Kurumlara resmi yazılı müracaat ettik, devletimizin yetkililerine çağrı yapıyoruz. İletişim çağında müşterilerimizin ve personelimizin telefonların çekmemesi yüzünden çektikleri sıkıntının sone erdirilmesini istiyoruz" dediler.


TELEFONLA KONUŞABİLMEK İÇİN TEPELERE, AĞAÇLARA VE HATTA BİNALARIN ÜSTÜNE ÇIKIYORLAR


Hisar Termal Tesislerinde konaklayan müşteriler ve personel telefonla konuşmak istedikleri zaman tesislerin bulunduğu çevrde tepelere çıkıyorlar. Telefonlarını açıp sinyal yakalamak için yüksek noktalara çıkan müşteriler ve tesis çalışanları belli operatörler için belirledikleri yüksek noktalara çıkıyorlar. Düşük sinyale rağmen sağlıklı iletişim kuramadıklarından şikayet edenler, tesislerde bulunan ağaçların ve binaların üstüne çıkarak telefonlarıyla sinyal yakalayıp konuşmaya çalışıyorlar.


GSM OPERATÖRLERİNİN TELEVİZYONLARDAKİ REKLAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR


Renksiz, berrak Sodyum ve kalsiyum içeren Bikarbonatlı-Alkalik suya sahip kaplıcaların şifalı olduğunu söyleyen ve bir çok hastalıklarını kaplıca tedavisiyle iyileştirdiklerini söyleyen yaşlı vatandaşlar da cep telefonlarının çekmemesinden muzdarip olduklarını söylüyorlar. Özellikle açık yara hastalıkları ve ameliyat sonrası oluşan yaraların Hisar Termal'in şifalı suyuna girince kısa sürede kapanarak şifa bulduğunu söyleyen yaşlı vatandaşlar " Televizyon reklamlarında cep telefonu servisi veren kuruluşlar bir sürü reklam yayınlıyorlar. Böyle güzelim bir yerde telefonların çekmemesi bu reklamların boşa yapıldığını gösteriyor. Çünkü reklamlarında en ücra yerlere bile iletişim hizmeti verdiklerini söyleyen GSM operatörleri böyle güzel bir tesise hizmet veremiyorlar" diyerek bu şikayetlerini dillendiriyorlar. Denizden 650 metre yükseklikte bulunan Hisar Termal Kaplıcalarının baz istasyonu kurulabilmesi için bir sorunu da bulunmuyor. Baz istasyonlarının hizmet vermesi için kurulacağı yüksek tepeler ve elektrik enerjisi de tesislerde yer alıyor. "GSM operatörleri gelsinler reklam çekimlerini burada yapsınlar" diyen vatandaşlar "en kısa sürede gelsinler, görsünler, reklamlarını burada çeksinler de görelim"  diyerek GSM şirketlerini Hisar Termal tesislerine davet ediyorlar.

HABER-Mustafa Temiz-MANİSA SON HABER


 

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER