Ünlü Ziraat pandemiye rağmen 30 milyonluk yeni yatırım Üretimde robotik sisteme geçti

Her sektörün olumsuz yönde etkilendiği, ekonominin durma noktasına geldiği pandemi sürecinde Ünlü Ziraat 30 Milyon TL yatırım yaptı. 1971 yılında Manisa’da faaliyetlerine başlayan ve pulluk başta olmak üzere yılda ortalama 30 bin tarım aleti üreten Ünlü Ziraat, endüstri 4.0 için önemli adımlar attı. Ünlü Ziraat, 30 Milyon TL yatırım ile robotik sisteme geçti.

Manisa Son Haber
Ünlü Ziraat pandemiye rağmen 30 milyonluk yeni yatırım  Üretimde robotik sisteme geçti

Bugün dünyanın 27 ülkesine tarım ürünleri ihraç eden Ünlü Ziraat, Türkiye tarım aletleri pazarının yüzde 65’ine sahip. Ünlü markasının kurucusu Halit Ünlü, Tarım sektöründe dijitalleşme, 4.0 ve ötesinin önemini vurgulayarak “Dünya tarımda yapay zekaya geçiyor. Türkiye olarak bizler de gerekli adımları atmalıyız. Her sektörün  temsilcisi üstüne düşeni yaparak hedefi bir adım ileriye taşımalıdır. Tarım en önemli sektörümüzdür. Pandemi sürecinde de gördük bunu.  Gıdamız olmazsa her şey durur. Böyle kriz anlarında ülkeler öncelikle kendi menfaatlerini düşünerek ihracatı durma noktasına getirirler bunda da haklılar bir bakıma. Bu süreçten öğrendiğimiz, eksiklerimizi bir an önce tamamlamamız ve bununla da yetinmeyi daha da ileri taşımamız gerektiğidir” diye konuştu.

Halit Ünlü Ziraat Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ünlü, yeni hedeflerini anlattı.

 Henüz küçük bir çocukken ziraat aletleri üretimi yapan şirketlerde çırak olarak çalışan Halit Ünlü, askerden sonra kendi işini yapmaya karar verdi ve ilk olarak makine tamiratı konusunda çalışmalara başladı. En fazla tamirat talebi pulluktan gelmekteydi. Sorunun kökenine inen Ünlü bu işi nasıl daha iyi yapabileceğini düşündü ve O dönemde toprağı benzerlerine göre daha iyi kavrayan pulluk tasarladı.  Ünlü, 1972 yılında üretime yöneldi. Üç kişiyle başlayan Halit Ünlü bugün üç fabrikasıyla 520 kişiyi istihdam etmektedir. Pulluğun yakıt tasarrufu sağlayan modellerini üreterek sektörde farklılaşan Ünlü, önümüzdeki dönemde toprak analizi yapabilen yapay zeka teknolojisiyle donatılmış pulluklar üreteceğini belirtti.

Ünlü, 2020 yılı için yılsonu hedeflerinin öncelikle sıfır iş kazası, işçi çıkarımı yapılmaması, üst düzey personel memnuniyeti, en iyi kalitede ürün üretmek koşulu ile müşterilerimize en üst düzeyde hizmet sunmak şeklinde özetledi. Pandemiden ötürü ciro hedeflerimizde biraz yanılsama olabilir ama önemi yok. Biz tam tersine yatırım yaparak değerlendiriyoruz bu süreci. Üretim otomasyonumuz için yeni robotlar alıyoruz ve Türkiye’nin tarımda dijitalleşmesinin öncülerinden olmayı hedefliyoruz. Çalışan sayımız 520. Aktif olarak 27 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bunlar; Türki Cumhuriyetler, Rusya, Moldova, Ukrayna, Avrupa (Belçika, Hollanda, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Polonya, İsviçre, Bulgaristan, İtalya, Malta), Makedonya, Kosova, Cezayir, Fas, Sudan, Etiyopya, Şili, Güney Kore, Irak, İran, Azerbaycan vs..  Ağırlıklı olarak Moldova, Rusya, Azerbaycan, Irak, Cezayir, Bulgaristan ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz.  İhracat yaptığımız ülke sayısını 3 yıl içinde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER