30 Ağustos’da meydanlardayız

CHP Manisa İl Başkanlığı, tüm illerdeki il başkanlıklarıyla birlikte eş zamanlı basın toplantısı düzenleyerek, hem tarım politikalarını hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Manisa Son Haber
30 Ağustos’da meydanlardayız

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban’ın parti il binasında düzenlediği basın toplantısına CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
CHP İl Başkanı Balaban açıklamasında ilk olarak, tarihe şanlı zaferler arasına yazılan Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümü ile Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl dönümünü kutlayarak başladı. 


TARIMDA YAŞANAN SIKINTILARA DEĞİNDİ
CHP İl Başkanı Balaban açıklamasının ikinci kısmında tarımda yaşanan sıkıntalırı gündeme taşıdı. 
CHP’li Balaban, AKP iktidarının izlediği yanlış ekonomik politikaların faturasını vatandaşın ve üreticinin ödediğini dile getirerek, Türkiye’nin 18 yılda tarım ile hayvancılıkta dışa bağımlığı hale geldiğini ifade etti.
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada, 
“Ekonomide izlenen yanlış politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturası vatandaşımızın sırtına yüklenmekte, ekonomik bağımsızlığımız günden güne kaybedilmektedir. Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçilerimiz ve hayvancılıkla geçinen yurttaşlarımızdır. Son 14 yılda devletin çiftçilerimize tarım kanunu gereği ödenmesi gereken 175 milyar TL’lik destek ödenmemiştir. Bu, devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 874 Lira borcu olduğu anlamına gelmektedir’’ dedi. 
Açıklamasında Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta bitme noktasına geldiğine değinen CHP’li Balaban; 
“Ülkemiz tarımda ve hayvancılıkta bitme noktasına geldi. Sürekli ithalat politikaları tarım ve hayvancılığı dışa bağımlı bir sektör haline getirdi. Tarım ve hayvancılıkta Türkiye kendi kendine yeten bir ülkeyken, şimdi çok ciddi samanı, ay çiçeği, buğday ve bir çok tarım ürününü ithal eden ülke haline geldi. Türkiye dünyada peynir cenneti bir ülke. En son yapılan bir anlaşmayla Türkiye artık Venezuela’dan bile peynir ithal eder duruma geldi. Bunu abeste iştigal olarak görüyoruz. 
Süt üreticilerine verilen destekler yerel seçimler öncesinde 25 Kuruş’a çıktı. Ancak seçimler biter bitmez 10 Kuruşa kadar çekildi. Bu yanlış politikalar sürmektedir. CHP olarak her zaman üretimden yanayız. Üretim olmadan bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi olamaz. Tarımsal ve hayvansal üretimi önemsiyoruz. Ancak Türkiye 18 yıldır AKP zihniyeti sebebiyle iyi yönetilmiyor. Bunu faturasını da dar gelirli halkımız ödüyor.’’ ifadelerini kullandı. 


“YÜZÜMÜZDE MASKE, ELİMİZDE TÜRK BAYRAKLARIYLA MEYDANLARDAYIZ’’
CHP Manisa İl Başkanı Semih Balan açıklamasının son kısmında, AKP iktidarının 18 yıldır milli bayramlara karşı bir düşmanlık beslediğini, her yıl milli bayramlara farklı yasaklar getirmeye çalıştığını ifade etti. 
CHP’li Balaban yaptığı açıklamada; 
“26 Ağustoslar da, 30 Ağustoslar da 29 Ekimler de AKP zihniyeti bir bahane buluyor. Milli bayramları halkın hafızasından silmeye çalışıyor. Ama bizler buna izin vermeyeceğiz. 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs’ta nasıl alanlarda olduysak, 30 Ağustos’ta da meydanlarda olup, Türkiye’nin şanlı zaferini kutlayacağız. Bu konuda kararlıyız. Sağlık kurallarına uyarak, sosyal mesafe çerçevesinde, yüzümüzde maskemiz, elimizde Türk Bayrağımızla 30 Ağustos Zafer bayramını ülkemize yakışır bir şekilde hem merkezde hem de ilçelerimizde kutlayacağız. Buna AKP iktidarının engellemesine asla izin vermeyeceğiz. Dini değerlerimiz kadar, milli değerlerimize sahip çıkmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak bizim en önemli görevimizdir’’ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER