Cumhurbaşkanı ülkeyi terk etti

Yemen'de uzun süredir devam eden iç karışıklık Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'ye muhalif güçlerin son günlerdeki eylemleri Cumhurbaşkanı'nın ülkeyi terk etmek zorunda kaldığına dair haberler ajanslara düşmeye başladı.Ülkeyi deniz yoluyla terk ettiği iddia edilen haberlere dış kaynaklı merkezlerden yalanlama geldi ise de ülkenin resmi kaynaklı makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı suskunluk hali devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ülkeyi terk etti


AP haber ajansının geçtiği habere göre Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin deniz yoluyla ülkeyi terk ettiği belirtildi.


 
İsminin açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Cumhurbaşkanlığı  yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Hadi ülkeyi terk  etmedi ve bu yönde yapılan haberler gerçek dışıdır" dedi. 
 
Yetkili, Cumhurbaşkanı  Hadi hakkında daha fazla bilgi vermedi.
 
Yemen basınında, Cumhurbaşkanı Hadi'nin, "ülkeyi terk ederek deniz yoluyla Cibuti'ye kaçtığı" iddiaları yer almıştı.
 
Öte yandan emniyet kaynakları, Aden kentindeki 39. Zırhlı Tugay'a  bağlı bir birliğin, Hadi yanlısı Halk Komiteleri ile girdikleri çatışmaların  ardından Uluslararası Aden Havalimanı'nda kontrolü sağladığını belirtti.
 
Bölgede belli aralıklarla çatışma seslerin geldiği belirtilirken,  havalimanını ele geçiren birliğin, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve  Husi Ensarullah Hareketi yanlısı olduğu savunuldu.
 
Husiler, ülkenin en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki El-Aned'i  ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıkta bulunan Lahic kentini  bugün ele geçirmişti.
 
ABD'den açıklama geldi
 
ABD Dışişleri Bakanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı El Hadi'nin konutundan gönüllü olarak ayrıldığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER