Biri yapıyor biri bozuyor görenler şaşıp kalıyor

Manisa'da yaşananlara kimseler inanamıyor.Eskilerin dediği " biri yapar,biri bozar " sözü tamda bu yaşanılan olay için geçerli gibi görünüyor.Yunusemre Belediyesinin ne yapmak istediğini kimseler anlayamıyor.Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Barbaros Mahallesi’ndeki yeşil kuşak çalışmasıyla ilgili basına servis edilen ‘yalan haber’ açıklamalarına cevap verdi.

Biri yapıyor biri bozuyor görenler şaşıp kalıyor

 Çakır, “Ağaçların, ışıklandırmaların yerinden söküldüğünün neresi yalan, neresi yanlış. Yol, yeşil alan, parkların paylaşımı yapılmamışken bu yeşil kuşaktaki ağaçların, ışıklandırmalarının Yunusemre Belediyesi tarafından söküldüğü de mi yalan? Yol park paylaşımlarına ilişkin meclis kararları henüz Valiliğe gönderilmemişken ve henüz kesinleşip yürürlüğe girmemişken, bu park ve yeşil alanların sorumluluğu Büyükşehir Belediyesindeyken habersiz şekilde kaldırılması mı yalan? Her şey ortada, yalan yok” dedi.



Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Barbaros Mahallesinde yeşil kuşak çalışmasının yok edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Yol ve yeşil alan paylaşımının henüz yapılmadığına dikkat çeken Çakır, “Bazı kişiler tarafından servis edilen yalan haber mantığını anlayabilmiş değiliz. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlarımız için Barbaros Mahallesi’nde çok güzel bir çalışma yapılmıştı. Vatandaşlarımız da bu çalışmadan oldukça memnundu. Ancak Yunusemre Belediyesi tarafından bu alandaki ağaçların ve ışıklandırmaların söküldüğünü öğrendik. Fotoğraflarla her şey ortadayken bu açıklamaları anlayabilmiş değiliz. Bu sorulara cevap bekliyoruz” dedi. 


NERESİ YALAN NERESİ YANLIŞ ?


Yeşil alanların ve ışıklandırmaların mahallede güzel bir görüntü oluşturduğuna dikkat çeken Çakır, “Bu yeşil kuşak çalışmasının güzel bir görüntü oluşturmasından öte bizler bu alandaki ağaçların ve ışıklandırmaların yerinden sökülmesine dair yetkinin nereden geldiğini merak ediyoruz. Daha kararlar kesinleşmedi. Bu haberlerin neresi yalan, neresi yanlış. Bu ağaçları, ışıklandırmaları yerinden söken Yunusemre Belediyesi değil mi? İlçe belediyelerine paylaşımlar yapılmadı. Ancak her şey ortadayken vatandaşımızla paylaştığımız açıklamalarımıza yakışıksız, yalan beyan gibi cevaplar verilmiştir. Fotoğraflar ortada, yetkisinin olmamasına rağmen bu alandaki ağaçları, ışıklandırmaları kimin yerinden kaldırdığı ortada. Vatandaşımız her şeyi biliyor” diye konuştu. 


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER