Demircili 19 yaşındaki Genç Hong Kong Havalimanında mahsur kaldı

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde, suçluların Çin'e iadesini kolaylaştıran tasarıya karşı düzenlenen protestolar nedeniyle Hong Kong Uluslararası Havalimanı'nda tüm uçuşlar iptal edildi.

Uçuşların iptal edilmesiyle havaalanında 19 yaşındaki Demircili Enes Akın isimli genç ve Danimarkalı kız arkadaşı Michelle ‘de mahsur kaldı.

Demirci ilçesinden Şerafettin ve Serpil Akın’ın oğlu olan Enes Akın halen Ankara Üniversitesinde Spor Antrenörlüğü okuyor. Gezme tutkusu olan genç, kendi biriktirdiği parayla 21 ülkeyi gezme hedefiyle Türkiye’den yola çıkmıştı. Gezdiği yerlerde çektiği videoları paylaşarak you tuber’likte yapan Demircili genç you tube kanalında halen 12 bin kişi tarafından da takip ediliyor.

Protestolar nedeniyle tüm uçuşların iptal edildiği havaalanında mahsur kalıp ülkesine dönmek için çare arayan Demircili you tuber’ın ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde sağlığının iyi olduğunu ve şu an için uçuşların yeniden başlamasını beklediklerini söyledi.

Enes Akın İYİ Parti Demirci İlçe Başkanı ve geçtiğimiz mahalli seçimlerde Millet İttifakı Demirci Belediye Başkan Adayı olan Haluk Şenyurt’un da yeğeni oluyor.

NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL

Hong Kong Havalimanı İdaresi Sözcüsü Yang Guang, yaptığı açıklamada, binlerce kişinin katıldığı gösterilerin havalimanı operasyonlarını ciddi şekilde aksattığını belirtti.

Yang, şiddet ve suça dönen gösterilere karşı hoşgörü ve merhamet gösterilmeden sert tedbirler alınması gerektiğini savundu.

"Hong Kong'da durum, bölgenin geleceği hakkında endişelenen herkesin kanunu çiğneyenlere ve şiddete başvuranlara 'hayır' demesi gereken bir dönüm noktasına gelmiştir." ifadesini kullanan Yang, bugün sadece yolcu alımına başlanan ve iniş izni alan uçuşların yapılacağını, diğer uçuşların tümünün iptal edildiğini kaydetti. Diğer yandan, Hong Kong polisi tarafından gelecek gösterilere müdahalede kullanabileceği belirtilen tazyikli su fışkırtma aracının tanıtımını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2019, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER