Türkiyenin en iyi performans DJ'i

Mahmut Görgen Kimdir ? Müzik Hayatına tam olarak nasıl başladı ?

Türkiyenin en iyi performans DJ'i

M.G.: Aslında ben hayata müzik ile başladım desem yanlış olmaz. Küçük yaşlardan bu zamana kadar müzik ve müzik aletlerine olan ilgim neredeyse herşeyin önüne geçmiş bir durumdaydı, o dönemlerde ise en mutlu oldugum şey radyonun yanı sıra teyplerdi. Devamlı olarak bunlarla uğraşır kendimce onarım ve dizayn yapardım, küçüklüğüm hep bu şekilde geçti o radyo ve de teyplerden çıkan ses bana hep mucize gibi geliyordu. Sonrasında lise dönemi içerisinde katılmış olduğum partilerde DJ'leri izliyor ve bu işi bende yapabilirim diyordum. Aldığım profesyonel eğitimler ve destekler sayesinde o zamanlardan beri pek çok club ve şehirde gerçekleştirilen Partilerde sahne alarak kariyerime devam ediyorum.

- 2019 yılı daha bitmedi ancak sizin açınızdan nasıl geçiyor ?

M.G.: 2019 senesi benim açımdan tam olarak hedeflediğim bir doğrultuda geçti diyebiliriz. Yaptığım anlaşmalar ve projelerim şu anda iyi bir şekilde ilerliyor. Yakında single ve klip çalışmalarımla müzik severlerin karşısında olacağım.

- Bu senenin geri kalanından tam olarak beklentileriniz nelerdir?

M.G.: Senenin geri kalanından beklentim müzikle alakalı çok daha farklı şeyler yapabilmek ve daha iyi bir şekilde müzik yapabileceğimiz alanların yanı sıra olanakların ülkemiz içinde daha çok çoğalması ve daha fazla gelişebilmesi.

- Piyasada son zamanlarda Bayan Dj'ler ve Fenomen DJ'ler büyük bir hızla çoğalmaya başladı bu konuyla alakalı siz neler düşünmektesiniz ?

M.G: Bayan Dj'ler ve Fenomenlerle alakalı artık diyebilecek çok fazla bir şey bulunmuyor. Çünkü bu olay artık yalnızca Bayan Dj'lerde değil erkek olarak daha öncesinde bu işle alakalı hiç birşey yapmayarak bir anda sosyal medya platformlarınında desteğiyle beraber; futbolcusundan tutun da oyuncusuna, oyuncusundan tutun da fenomen olanın kadar bir şekilde ün yapmayı başarmış insanların bunları kullanıp ortaya çıkartmış olduğu bir Dj karakteri de piyasada yer alıyor. Bunlar elbette ki çok fazla üzücü. Ancak mekan sahipleri ve işletmeciler müziğin kalitesine hiç bir şekilde bakmayarak sektörü daha da çıkmaza sokuyorlar.

- Önümüzdeki günlerde müzik adına en çok yapmayı istediğiniz şey tam olarak nedir?

M.G.: Önümüzdeki günlerde müzik adına en çok yapmak istediğim şey üzerinde çalıştığım single çalışmasını bir an önce tamamlamak, bu konuyla alakalı olarak studio çalışmalarımız halen sürüyor. Çok yakın bir zamanda klipte çekerek müzik severlerin karşısında olacağız.

- Şarkılarla oynamak ve onları süslemek tam olarak nasıl bir duygu? Herhangi bir şarkıyı Remix yapmak ne kadar zamanını alıyor Mahmut?

M.G: Yapmış olduğumuz çalışmaları sadece Remix olarak sınırlandırmak çokta doğru değil aslında. Bazen bir şarkının intro kısmında çok daha değişik bir melodi yazmaktayız. Bazense benzersiz sıfırdan bir aranje yapıyoruz. Bu işlem bazen 2, 3 hafta kadar sürüyor, Bazen ise canlı enstruman çaldırmayacaksam 1 haftada bitebiliyor. Aslında birazda ruh halimle ilgili bir durum sanıyorum.

– DJ’liğin gelişimine baktığında sence nasıl?

M.G: Herşey fazlasıyla hızlı bir şekilde gelişiyor, yetişme konusunda çok zorlanıyorum. (Gülüyor)

– Aranjörlük ve DJ'lik alanında kendini kanıtlamayı başardın. Pekala Mahmut Görgen yakın bir zaman içerisinde şarkı söyleyebilir mi ? Kendi sesini dinlediğinde tam olarak nasıl buluyorsun?

M.G: Tabiiki de şarkı söyleyebilir ancak bunu gözler önünde yapar mı hiç bir şekilde bilmiyorum? (Gülüyor). Açık bir şekilde söylemek gerekir ise buna çok sıcak bakmıyorum. Ben single çalışmalarının yanı sıra güzel soundlar çıkartmaya ara vermeden devam edeyim. Onları icra edebilecek isimleri kesinlikle bulabiliriz. Solistlerin sayısı fazla ancak prodüktör ile birlikte besteci ve aranjör sayısı çok daha düşük.

- Peki son zamanlarda röportajlarına baktığımızda hiç sorulmadığını gördük ve pek çok kişi tarafından da merak edilen bir soruyu sana yöneltmek istiyoruz. Mahmut Görgen'in özel hayatında biri var mı?

M.G.: Bu soru biraz zor oldu (gülüyor) Aslında bende hayatımda düzgün biri olmasını istiyorum tabi ama DJ olduğumdan dolayı ve sürekli sahnede göz önünde olduğum için kızların bizlere karşı güveni biraz daha az.

– Peki aşk senin gezegeninde tam olarak nerde?

M.G: Gezegenimde olmadığı zamanlarda dahi tıpkı bir Ay gibi sürekli olarak yörüngemde yer alıyor. Gerçekten bir Ay kadar parlak ancak onun gibi çok yakınımdaymış gibi gözükerek aslında bir o kadar da uzak. Aslına bakılırsa yine de cesur bir şekilde davranıp, gidip keşfetmek gerekli sanırım.

- Fazlasıyla mükemmel bir röportaj oldu sevgili Mahmut. Bizlere vakit ayırdığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yeni röportajlarda görüşmek dileğiyle.

Mahmut Görgen : Bende teşekkür ediyorum, sizleri takip edenlere ve bütün müzikseverlere saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER