Demirci'de gündem Büyükşehir'in "Mezbaha Skandalı" için hamlesi ne olacak?

Manisa’nın Demirci ilçesinde Kurban Bayramının ilk günü Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı Mezbahada yaşanan haksızlıklar, ortaya çıkan tartışmalar ilçede gündem olmaya devam ediyor.

Demirci'de gündem Büyükşehir'in "Mezbaha Skandalı" için hamlesi ne olacak?

Bilindiği üzere mezbahada kesim sırasında ilçede bugüne kadar hiç yaşanmamış nahoş olaylar meydana gelmiş ve çıkan tartışmaların ardından kavgaya dönüşen karışıklığa Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale etmişti.

Demircili vatandaşlar her bayram öncesinde olduğu gibi kurbanlarını kestirmek için gerekli müracaatları yapmış ve bayramın birinci günü de kurbanlarının kesimi için mezbahada yerlerini almışlardı.

Nereden meydana çıktığı belirlenemeyen bir karışıklık yaşanmış, kurbanlık hayvanların üzerlerine sprey boya ile yazılan sıra numaralarından birden fazla numaranın yazıldığı orada bulunan vatandaşlar tarafından da bizzat tespit edilmişti.

Manisa Son Haber sitemizde vatandaşlardan gelen ihbarlar ve iddialarda sütunlarımızdan kamuoyuyla paylaşılmıştı.

YAYINLANAN HABERLERİ OKUMAK  İÇİN TIKLAYINIZ

https://www.manisasonhaber.com/demirci/demirci-mezbahasinda-sira-kavgasi-cikti-polis-mudahale-etti-h5302.html

https://www.manisasonhaber.com/demirci/demirci-de-bayram-gundemi-mezbaha-skandali-oldu-h5305.html

Bayram boyunca Demirci ilçesinde gündeme oturan “ Mezbaha Skandalı” bayramın ardından bu kez de “hesap sorulacak mı?” Sorusuyla gündemi işgal etmeye devam ediyor.

Vatandaşların kurban bayramında kurban ibadeti için yapılan kesim sırasında bile sıralamaya uyulmadan kesimlerin gerçekleştiğini herkesin gördüğünü, böyle bir ibadette bile kul hakkı gözetilmemesine Büyükşehir idaresinin ne yapacağı konusunda çeşitli iddialar ortaya koyuyor.

Kurban Bayramında kucaklaşmanın, sevginin ön planda olacağı bir günde yaşanan bu skandala emniyetin müdahale etmek zorunda kalmasının ise hiç affedilir olmadığı konusunda hem fikir bir tavır sergiliyor.

İddiaların yanı sıra bu konuda mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, Büyükşehir idaresinden Demirci Mezbahasında yaşananların hesabının sorulmasını, sorumsuz sorumluların da cezalandırılmasını istiyor. Vatandaşlar sıra üzerinden kayıtları olanlardan bile ifadelerinin alınması gerektiğini, yaşanılanları detaylarıyla öğrenen idarenin gereğini yapmasını istiyorlar.

Demirci’de beklenti Mezbaha Skandalı konusunda Büyükşehir’den gelecek hamle ve basın açıklaması.

Gelişmeleri ilkeli basın yayın anlayışımız gereği yayınlayacağız.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER