Demirci'de bayram gündemi "Mezbaha Skandalı" oldu

Demirci ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesine ait mezbahada bayramın ilk günü kurban kestirmek için bekleyen vatandaşlar arasında çıkan, kurban kestirme sıra tartışmasının büyümesi nedeniyle, olaya polis müdahale etmişti.

Mezbahada çıkan olayların ardından polisin gelmesi ve kurban kestirmek için günler önce listeye adını yazdırmış ve kurban kestirme bedelini de büyükşehir veznelerine yatırmış sırasını bekleyen vatandaşların iddiaları ise yenilir yutulur şeyler değildi.

Manisa Son Haber Whatsapp vatandaş ihbar hattına haberin sitemizden yayınlanmasının ardından da çeşitli iddialar ve sorular peşi sıra geldi.

1- Mezbahada bu yıl hayvan kesme işini organize ve kontrol edecek görevli kimdi?

Vatandaşlar tartışmaların başladığı ana kadar sıra numaralarının dışında en az 40 hayvanın kesildiğini iddia ediyorlar.

2- Verilen sıra numaralarına göre kesim yapıldı mı yapılmadı mı?

Vatandaşlar yapılmadığını ve hatta bu işte de torpil yapıldığını iddia ediyorlar.

Tartışmayı fitilleyen 24 numaralı hayvan kaç taneydi? Listedeki isimle, hayvanı kestirmeye giren kişiler niye farklı kişilerdi? Belediye çalışanı birinin kayınpederinin kurbanı için içerden kendine sıra aldığı ve sıranın başka birine ait olduğu iddia ediliyor.

3-Kurban Bayramının bu ilk gününde Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Muhtarlık İşleri Şube Müdür Vekili Gökhan Aslan'a ulaşmaya çalışan vatandaşlar bir türlü bunu başaramadı, sorunlarını anlatacak muhatap niye bulamadı?

Görevli veteriner vatandaşların bu sıra karmaşasına müdahale etmesi için görüşme istendiğinde niçin dışarıya çıkmadı?

4-Vatandaşlar kesim işindeki görevlilerle muhatap olmak zorunda kaldılar. Kesim işinde çalışan kasapların kestiği hayvan ile kayıtlı hayvan sayısı birbirini tutuyor mu?

5- Bazı vatandaşlar kesim parası olarak 350 TL bazıları da 150 TL yatırıldığını iddia ediyor, bu iddialar doğru mu?

6- Mezbahada bayramın ilk günü sabah saatlerinde tartışma çıkmasına neden olan sıra dışı kesimler için para tahsil edildi mi?

7- Kesim bedeli yatırılmamış, hayvan kesildi mi?

8-Vatandaşların tartışmalar öncesinde Üç tane 5, Üç tane 6, İki tane 10, İki tane 9, DÖRT tane 18, ÜÇ tane 15, DÖRT tane 24, 8 tane kontenjan gibi sıraların verildiği iddiaları var. Büyükşehir bu iddialar konusunda kendi bünyesinde bir soruşturma başlatacak mı?

9- Hayvan kesimindeki görevlilerin de samimi oldukları vatandaşlara sıraya göre kesim yapmadıklarını, sıra numaralarından hariç en az 40 hayvanı kestiklerini söyledikleri iddia ediliyor, büyükşehir bu iddiaları araştıracak mı?

10- Demirci ilçesinde 5 yıldır gayet düzenli bir şekilde yürütülen kurban bayramlarında mezbahadaki kesim işi, bu yıl anlaşılmaz bir şekilde skandala dönüştü, Demirci halkı soruyor, soruşturma açılacak mı? Görevini ihmal edenler cezalandırılacak mı?

Bu işten rant elde edenler tespit edilecek mi?

Vatandaşlardan gelen bu şikâyet, iddia ve soruları sorumlu yayıncılık anlayışı içinde kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Manisa Son Haber olarak halkın yanında, ilkeli, sorumlu ve hakkaniyeti kollayan anlayışımızla, Demirci’de yaşanan "Mezbaha Skandalı" ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesinden yapılacak resmi açıklamayı da yine sitemiz üzerinden yayınlayacağımızı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2019, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER