Demirci Mezbahasında sıra kavgası çıktı polis müdahale etti

Manisa’nın Demirci ilçesinde Büyükşehire bağlı Mezbahada vatandaşlar arasında kurban kestirme sırasında yaşanan ve kavgaya dönüşmesi son anda önlenen gerginlikler Demirci’de bayramın birinci gününe damga vurdu.

Sabah erken saatlerde kurban kesimi için faaliyetine başlayan Demirci mezbahasında sıra tartışmaları vatandaşları birbirine düşürdü.

İddialara göre hayvanların sıra ile kesilmesini sağlayacak numaralamada bir uygunsuzluk yaşandı.

Manisa Son Haber Whatsapp Vatandaş Haber hattına gelen onlarca ihbar arasında aynı numarada birden fazla sıranın verildiği iddia edildi.

Vatandaşların sıcak havanın etkisi yanı sıra yaşanan bu karışıklık içinde sinirler iyice gerildi.

Vatandaşlar Manisa Son Haber’e yaptıkları ihbarlarda hayvan kesimi sırasında belli sıralara birden fazla aynı rakamın verildiğini iddia da ettiler. Üç tane 5, Üç tane 6, İki tane 10, İki tane 9, DÖRT tane 18, ÜÇ tane 15, DÖRT tane 24, 8 tane kontenjan gibi sıraların verildiği, hayvanların kesilirken buna göre sıralandığı ancak kesim sırasında bu sıralamaların çok sayıda olması nedeniyle vatandaşlar arasında tartışmaların yaşandığı gözlemlendi.

Bazı meclis üyelerinin de hayvan sırası konusunda siyasi ünvanıyla hareket ederek, mezbahada çalışanları etkilemeye çalıştığını gören vatandaşlar bu duruma da isyan etti.

Kurban Bayramının bu ilk gününde Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Muhtarlık İşleri Şube Müdür Vekili Gökhan Aslan'a ulaşmaya çalışan vatandaşların bu çabası da şu ana kadar gerçekleşemedi.

Geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramlarında böyle bir karışıklığın yaşanmadığını, hayvan kesimi sırasında personel ve yan birimlerin güzel bir işleyişle halka kesim hizmetini sunduğunu söyleyen vatandaşlar, dini ibadetlerini yerine getirmek için kestirdikleri kurban için geldikleri Büyükşehire bağlı mezbahada halen yaşanmakta olan bu gerginliğin bir an önce giderilmesini istediler.

Haber yayına hazırlandığı sırada tartışmaların kavgaya dönüştüğü ve polis ekiplerinin mezbahaya intikal ettirildiği de öğrenildi.

Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar Manisa Büyükşehir Belediyesinin diğer birimlerinde de mahalli seçimlerden beri geçtiğimiz yıllara göre çalışmaların azaldığı ve yeterince vatandaşa hizmetin yapılamadığını da iddia ettiler.

BAYRAM ÖNCESİNDE DE DEMİRCİ’DE HAYVAN PAZARI GERGİNLİĞİ YAŞANMIŞTI

Kurban Bayramı öncesinde kurulan hayvan pazarında da Demirci Belediyesinin mevcut tam donanımlı hayvan pazarını yıktıktan sonra yerine yapmadığı ve günü kurmak için profil demirlerin üstüne gerdiği güneş ağlı  hayvan pazarı da hem hayvan yetiştiricileri hem de hayvan almaya gelen vatandaşlar arasında tartışmalara yol açtı.

Yaz mevsimi nedeniyle güneşten korunması ağlarla sağlanan ve bu güne kadar emsali görüntülenmeyen derme çatma hayvan pazarını kullanan vatandaşlar Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’u protesto ettiler.

Bazı hayvan yetiştiricileri yer işgal parası için gelen memurlar ile de tartışma yaşadılar.

Bayram öncesi hayvan pazarı, bayramda Demirci Mezbahasında yaşanan ve geçtiğimiz yıllarda hiç yaşanmayan bu aksilikler vatandaşlarca “ rezalet” olarak ifade edildi.

Bayramda konu Demirci’de mezbaha ve hayvan pazarı oldu.

HABER-Mustafa Temiz-Demirci

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2019, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER