Polis köpeklerine ve atlarına ''emekli maaşı'' için yasa tasarısı

İçişleri Bakanlığı, hiçbir güvenceleri olmadan görev yapan polis köpeklerine ve atlara ''emekli maaşı'' bağlanması için yasa tasarısı sunacak.

Manisa Son Haber
Polis köpeklerine ve atlarına ''emekli maaşı'' için yasa tasarısı

Polonya'da İçişleri Bakanlığı, emekliye ayrılan polis köpekleri ve atlarına maaş bağlanması için parlamentoya yasa tasarısı sunacak.  

İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, yaptığı açıklamada,  yasa tasarısının, ilerleyen günlerde parlamentonun onayına sunulacağını, bu tasarının oybirliğiyle desteklenmesi gereken "ahlaki  bir yükümlülük" olduğunu kaydetti.  

Kamanski, "Şubat ayında hizmetteki hayvanlar sayesinde insan hayatı kurtarıldı, tehlikeli suçlu yakalandı" dedi.

Bu hayvanlar, yemek ve barınma ve arada sırada kafalarının okşanması karşılığında enkaz altında kalanların yerini tespit ediyor, uyuşturucu kaçakçılarının izini sürüyor ve kalabalıkların kontrolüne yardımcı oluyor.  

Ancak, Sınır Muhafızları, İtfaiye ve Polis Teşkilatı'nda görev yapan köpek ve atların emeklilik zamanı geldiğinde devlet bakımı sona eriyor ve hiçbir güvenceleri olmadan sahiplendiriliyor. Tasarı, yeni sahiplerinin çoğu zaman maliyetli bakım faturalarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor ve halen hizmette olan yaklaşık bin 200 köpek ile 60'dan fazla atı ilgilendiriyor.  

Bakanlık verilerine göre, Polonya'da her yıl hizmetteki hayvanların yaklaşık yüzde 10'u emekliye ayrılıyor.

AJANSBİZİM

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2021, 02:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER