Yunan bankaları 6 gün boyunca kapalı

Uzun süredir ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan'da, Mali İstikrar Konseyi toplantısı sonucunda alınan kararlar doğrultusunda, bankaların 6 gün boyunca kapalı kalacağı duyuruldu. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras toplantı sonrası yaptığı açıklama ile bu durumun sorumlusunu AB Merkez Bankası olarak gösterdi.

Yunan bankaları 6 gün boyunca kapalı
selcuk

 Yunanistan'da kararı merakla beklenen Mali İstikrar Konseyi toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Yunan halkına seslenen Başbakan Aleksis Çipras, bankaların 6 gün süre ile kapatılı kalacağını söyledi.



Aleksis Çipras, durumdan AB Merkez Bankası ve Yunanistan'a ağır ekonomik şartlar koşan Euro Bölgesi ülkelerini sorumlu tuttu.


Avrupa Merkez Bankası, Yunan bankalarına verdiği acil likidite desteğini 30 Haziran'a kadar mevcut seviyede devam ettireceğini duyurmuştu. Borç krizindeki Yunan Bankaları, Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen bu destekle ayakta duruyor.


GÜNDE 50-60 EURO


Kaçak İddaa />
Bu desteğin kesilmesi halinde Yunan bankalarında yeterli nakit kalmaması riski bulunuyor. Bankaların tatil edilmesi kararının ardından 6 gün boyunca ATM'lerden çekilebilecek günlük miktarın 50-60 euro arasında olacağı belirtiliyor.


EMNİYETTEKİ İZİNLER İPTAL EDİLDİ


Ayrıca banka şubeleri önünde oluşacak yığılmaları ve olası gerginlikleri önlemek için emniyetteki izinlerin de iptal edildi.


SON GÜN 30 HAZİRAN


Nakit sıkıntısı yaşayan ve 30 Haziran'a kadar IMF'ye olan 1.6 milyar dolarlık borcunu ödemek zorunda olan Yunanistan iflas tehdidiyle karşı karşıya. Yunanistan'da halk, haftaya pazar günü, kredi için öne sürülen şartlara "evet" ya da "hayır" demek için sandık başına gidecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 04:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER