CBÜ eski rektörlerinden Ahmet Tuna Taner Vefat etti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski rektörlerinden Profesör Doktor Ahmet Tuna Taner vefat etti.

CBÜ eski rektörlerinden Ahmet Tuna Taner Vefat etti

1994-2002 yılları arasında rektörlük yapan Taner’in ölüm haberini ayni üniversitenin Yardımcı Doçent Doktorlarından Hakan Aracı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Aracı mesajında “ Değerli Büyüğümüz Hocamız Üniversitemiz Rektörlerinden Prof. Dr. Ahmet Tuna Taner vefat etmiştir. Nurlar içinde uyusun. Allah rahmet eylesin. Dostlarının sevenlerinin başı sağolsun” dedi.

KUŞADASI'DA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

1992 Yılında kurulan Celal Bayar Üniversitesinin 1998-2002 yılları arasında Rektörlüğünü üstlenen bir süre öncede üniversitede faal görevinden ayrılarak Kuşadası’ndaki yazlığında yaşamını sürdüren Prof. Dr. Ahmet Tuna Taner, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.
7 Eylül günü 75. Yaş gününü eşi, kızı, CBÜ öğretim Üyesi eski Rektör Prof. Dr. Semra Öncü ile birlikte kutlayan Prof.Dr.Ahmet Tuna Taner, oldukça sağlıklı ve hayata sıkı sıkı sarılan bir yaşamı bulunuyordu. 
Celal Bayar Üniversitesinin daha çağdaş eğitim verilebilmesi için gecesini gündüzüne katan üniversite ile Manisa’yı birbirine kenetlemeye özen gösteren Prof.Dr. Taner, bizzat kendisinin başlattığı üniversitede fakülte yapılanmalara büyük hız kazandırdı.

REKTÖR ATAÇ ÜNİVERSİTE SİTESİNDE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

CBÜ rektörü Prof.Dr. Ahmet Ataç’da Üniversitenin resmi sitesinden Taner ailesine başsağlığı dilerken;

 “Üniversitemize 1994-2002 yılları arasında rektörlük yapmış olan Prof. Dr.Tunar Taner’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve üniversitemiz camiasına sabır ve başsağlığı dileriz.” İfadelerinde bulundu.

CENAZE İZMİR URLA’DAN KALDIRILACAK

Taner’in cenazesi Salı günü Urla Hacıyeniler camiinde kılınacak ikindi namazının ardından Zeytinalanı kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Ahmet Tuna Taner Kimdir?

1944 yılında İzmir’in Bornova ilçesinde doğdu.1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Manisa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurucu dekanı olarak Manisa ya gelen Prof.Dr. Ahmet Tuna Taner 1988-1992 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesinin Kuruluş çalışmalarını yürütmüştür. 1994-2002 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü olarak Üniversitenin en uzun süre Rektörlük görevini yapmıştır. Muhasebe- Finansman alanında bilimsel çalışmaları bulunan Prof.Dr. A.Tuna Taner Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğü Bölüm Başkanlığı Anabilim Dalı Başkanlığı Dekanlık Dokuz Eylül Üniversitesi Senato Üyeliği ve Rektörlük görevlerinde bulunarak başarı ile hizmet etmiştir.

Taner evli 1 çocuk ve 1 torun sahibi idi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2019, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER