Nif çayına atılan kimyasal atıklar bitki örtüsü ve hayvanlara zarar veriyor

Manisa ‘nın Turgutlu ilçesinde üreticilerin iddialarına göre Nif Çayına atılan veya boşaltılan kimyasal atıklar yüzünden bitki örtüsü ve hayvanlar zarar görüyor. Bir süre önce Turgutlu ilçe merkezinde de kötü kokunun kaynağı olarak Nif çayına atılan atıklar olduğu da tespit edilmişti.

Nif çayına atılan kimyasal  atıklar bitki örtüsü ve hayvanlara zarar veriyor

Turgutlu’da Nif Çayına dökülen Kimyasal atıklar nedeni ile vatandaşların hayvanları telef olmaya başladı. Turgutlu’da Küme evlerinde ikamet eden Metin Başboğa ,Nif Çayından kimyasal atık aktığı için hayvanlarının telef olduğunu söyledi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın geçtiğimiz günlerde Nif Çayına atık atan firmayı suçüstü yakalamasından sonra nif çayının yakınlarında çiftliği bulunan Metin Başboğa isminde vatandaşında   koyunlarının telef olduğu ortaya çıktı.

Nif çayına atılan kimyasal atıklar yüzünden hayvanlarının öldüğünü söyleyen Metin Başboğa;’’Nif çayına kimyasal atık atan firmaları suçüstü yakaladığımız  halde Jandarma ekiplerinin hiçbir işlem yapmadığı gibi koyunlarımız öldü.Kasap bile koyunlarımızın etlerini almıyor. Jandarmayı aradığımız halde suçlu biz oluyoruz.Turgutlu ilçe tarımı arıyoruz ,Hiçbir işlem yapmıyor.Kimyasal atık attıkları nif çayından, çiftçiler domates ,biberlerini bu çaydan suluyor.Nif çayı zehir akıyor.Arılar bile bu sudan ölüyor. Nif Çayında balık ve kurbağalar yok oldu.  Kabahatler kanuna göre 300 TL ceza kesiyorlar,olan halka oluyor.’’ifadelerine yer verdi.

KAYNAK-Turgutlu'da Birgün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER