Manisa’da 32. Ahilik Haftası etkinlikleri başladı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sundu. Ardından kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Manisa’da 32. Ahilik Haftası etkinlikleri başladı

Şehzadeler Belediyesi’ne ait tarihi Bedesten’de düzenlenen törende yılın ahisi, yılın, yılın kalfası, yılın çırağı, yılın kadın girişimcisi belli oldu. Akhisar Demirciler Odasına kayıtlı olan ve 49 yıldır at arabası imalatı ve onarımı işiyle uğraşan Faik Ünaler (73) Manisa’da yılın ahisi seçildi. Faik Ünaler’e Ahi beratını ve şeddini Manisa Valisi Ahmet Deniz ve MESOB Başkanı Hasan Geriter takdim etti. 4 yıldır Metallerin işlenmesi işiyle uğraşan Manisa Madeni Sanatkarlar Odası üyesi Elif Kaya’ya (38) yılın kadın girişimci ödülünü Ticaret İl Müdürü Kenan Kınay verdi. Yılın kalfası seçilen 4 yıllık oto kaporta ustası Kırkağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyesi Hüseyin Kurt’a belgesini AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal takdim etti. Manisa Berberler ve Kuaförler Odası üyesi olan 2 yıllık Kadın Kuaförü Batuhan Koyuncu’ya yılın çırağı belgesini Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu takdim etti. 

MESOB Başkanı Hasan Geriter, ülkemizde tüm işletmelerin yüzde 97’sini mikro işletmelerin yani esnaf ve sanatkarların oluşturduğunu söyledi.  Vali Ahmet Deniz ise, Ahilik kültürünün içinde sevginin, saygının kardeşliğinin olduğunu belirterek, bugün bu değerlerin kaybolduğu için dünyanın her yerinde kan ve gözyaşının hakim olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2019, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER