LYS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar

Milyonlarca lise mezunu öğrenci tarafından bu hafta üniversite tercihleri yapılacak. Tercihler sırasında bazı hususlara dikkat edilmediği takdirde kötü sonuçlar doğurabiliyor. Ömür boyu hayatınızı etkileyecek olan üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususları sizler için hazırladık.

LYS tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar

 6-14 Temmuz arasında gerçekleşecek olan LYS 2015 tercihleri dün itibariyle başladı. Adaylar kendileri için en uygun üniversiteyi seçmek ve geleceklerine başarılı bir yatırım yapmak istiyor. LYS’de 140 puan barajını aşmış adaylar ön lisans, 180 puan barajını aşmış adaylar ise 4 yıllık lisans programlarına tercih yaptırabilecek.

Kritik bir süreçten geçen adayların kendileri kadar aileleri de heyecan halinde. Çocukları için en iyisini isteyen aileler çoğu zaman çocuklarının istekleri yerine kendi isteklerini ön planda tutuyor. Uzmanlar da bu konuda aileleri şu şekilde uyarıyor: “Tercihlerde karar aşamasında önceliği çocuğunuza verin” Meslek seçimi tüm hayatınızı etkileyeceği için uzmanlara göre adayların meslekten ziyade nasıl bir yaşam tarzı istediklerini düşünmeleri gerekiyor.
Uzmanların uyardığı bir diğer konuda meslek seçiminin popülariteye göre yapılması. Adayların sosyal çevrelerinden, arkadaşlarından ya da ailelerinden duydukları meslekleri, bilinir olduğu için tercihe almaları sıkıntı yaşatabilir. Bu nedenle adaylar, yetenek ve ilgi alanlarına göre üniversite tercihi yapmalıdır.

BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!
Bu zamana kadar LYS tercihlerinde en çok yapılan hatalar ise şu şekilde sıralanıyor:
-Bölümlerin başarı sıralamalarına bakmadan tercih yapmak
- Üniversitelerin istediği özel şartlara dikkat etmemek
- Kodlama sırasında hata yapmak
- Bölümleri, üniversiteleri ve üniversitelerin bulunduğu şehirleri iyice tanımadan tercih yapmak
- Belirli şehirlerin dışında tercih yapmamak.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER