Bayram ikramiyeleri ödeme takvimi belli oldu

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyelerinin ödenmesi ile ilgili takvim belli oldu. 12 milyon 500 bin emekli, dul ve yetimin yararlanacağı bayrak ikramiyeleri 5 Ağustos tarihinden itibaren hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Bayram ikramiyeleri ödeme takvimi belli oldu

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren uygulama ile ödeme her yıl dini bayramlarda olmak üzere iki defa yapılıyor. Bu yılki ikramiyelerin tarih aralığı belli oldu.

12 milyon 500 bin emekli, dul ve yetime ödenecek ikramiyeler, Kurban Bayramı öncesi hesaplarda olacak. Bin TL olarak belirlenen ikramiyelerin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Bu yıl 4'üncü kez yaşama geçirilecek uygulamada ödemeler, SGK’dan emekli, yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm ile sürekli iş göremezlik ve ölüm geliri almakta olan kişilere yapılıyor. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödeniyor.

Bayram ikramiyesinden ayrıca aylık almakta olan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de yararlanabilecek.
 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 00:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER