Cengiz Ergün’ün karnesinde kırık notlar var

Karnelerin dağıldığı gün, yirmiye yakın arkadaş sohbet halindeyiz. Çocuklar ellerinde karneyle önümüzden geçerken, tanıdığımız arkadaşların çocuklarından birkaçı da bize karnelerini gösterip, harçlığını kaptı. İçimizde emekli öğretmenler de olunca, eğitim öğretimden başlayarak, muhabbet uzadı.

Cengiz Ergün’ün karnesinde kırık notlar var

Seçimlerin ardından gelişmeler ve Demirci’de doğalgazın gelmesi için yapılan enteresan kampanya, üniversite sınavlarının komşu ilçemiz Simav’da yapılıp, Demirci’de neden yapılamadığı, Fakültemiz ve Meslek yüksek okulunun geleneksel hale gelen Mezuniyet Şenliklerinin kalite anlamında düştüğü, bir hafta boyunca ilçeye hareketlilik getiren bu faaliyetlerin artık baştan savma yapıldığı, kurulan stantlarda bile,  bu yıl,  bu kalitesizlik ve baştan savmanın çok rahat görüldüğüne varıncaya kadar, birçok konu başlığı muhabbetin içine giriverdi.

Bu sırada aramızda bulunan arkadaşın birine eşinden telefon geldi, evinde su bitmiş ve su kartı yanında olan arkadaşımız “ ben gidiyorum su yükleyeyim akşam olmadan, hanımdan fırça yemeyeyim” diyerek aramızdan ayrılınca, toplulukta iş yine su zammına geldi. Ben konu başlığı büyükşehire gelince, “Cengiz Ergün’e de bir karne versek notlarımız nasıl olurdu” ya getirip, kendi çapımda aklı başında insanları bulmuşken bir anket yapma dürtüsüyle ortaya bir laf attım. Uzun süredir kafamda dönen böyle bir yazı yazma fikrine, gözlem katma, milletin ne dediğini duymaktı aslında niyetim.

Hazirunda bulunanlar fikirlerini açıklamaya başladılar.

Cengiz Başkanın en başarılı olduğu hizmetlerin en başında, cenaze ve mezarlık hizmetleri geliyordu. Herkes ağız birliği içinde, yıldızlı pekiyi verdi.

İkinci başarılı hizmetler, su depolarının bakımları, ilaçlama modernizasyonu, su arıza ekiplerinin hızlılığı başlıkları üzerinden yine herkesin notu yıldızlı pekiyi oldu. Maski hizmetleri eğitimci diliyle takdirname bile aldı.

Ulaşım hizmetleri de oybirliğiyle, yıldızlı pekiyi oldu. Demirci’de Büyükşehir olmadan önce hiç bilmediğimiz, hiç görmediğimiz şeyleri görmüştük. Kırsal mahallelerden yapılan ulaşım hizmetleri, ilçede gün içinde esnafında yüzünün gülmesine sebep oluyordu, ilçede hareketlilik sağlıyordu.

İlaçlama ve haşere ile mücadelede de, Cengiz Ergün’lü Büyükşehir Belediyesi sınıfı geçti. Bu konuda yıldızlı pekiyi herkesin ortak görüşüydü.

İlçe dışından yaz tatilinde Demirci’ye gelenler de bu konuda not verdi. Geldikleri yerlerde eczanelerden sivrisinek ilacı alıp, vücutlarına sürerek uykuya yattıklarını, fakat Demirci’de hiç böyle bir durum yaşanmadığının altını çizdiler. Esnaflıktan gelen arkadaşımızda espriyi patlattı. Ekonomik krizde esnaf iş olmayınca “sinek avlıyoruz” denirdi. “Esnaf işler yine kesat ama Demirci’de avlayacak sineği de bulamıyor” deyince gülüştük hep birlikte.

Gıda bankası konusu düşünce olarak, fakir fukara için iyi oldu kanaati oluşsa da, ürün çeşitliliğinin zaman zaman aksaması, ihtiyacın ihtiyaç sahibine hemen sağlanamaması notu düşürdü ve iyi aldı.

MABEM’e gelince bu konu başlığı büyükşehir için başlı başına derya.

300 öğrenciye yakın bir rakam, Demirci için bir nimetti. Eğitimde eşitlik sağlayan, imkânsızlıklar içinde körelen genç zihinlerin, gelecek hayaline katkı koyan bu hizmet, herkesten tam not aldı. Yıldızlı Pekiyi.

Ancak Büyükşehir’in MABEM ücretlerine astronomik bir zam yaptığı da ortaya atılıverdi. Son günlerde Büyükşehir belediyesindeki ekonomik kriz yüzünden alınan tedbirler başlığının içine, MABEM katılırsa hiçte iyi olmaz. Bu astronomik zamlar, şayet talebi düşürüp, “talep olmayınca kapattık” gibi bir gerekçe yaratmak için yapıldı ise, bu da Cengiz Başkanlı Büyükşehir’e hiç yakışmaz.

Kırsal kalkınmada büyükşehir müthiş bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan bu projelerin ürünlerini çarşı pazarda gördük ve yedik. Seracılık kırsal kesimde üreticinin yüzünü güldürdü. Fakat bu konuda destek çekilmiş. Deyim yerinde ise üreticinin ağzına bir parmak bal çalınıp, sonra ötelenmesi bu konuda notumuzu düşürdü ve orta oldu.

Yazının başlığına bakıp Cengiz Başkanın zayıf notu nerde derseniz, şimdi oraya geldim.

Cengiz Ergün’ün zayıf notu yol yapımlarından. Demirci’de büyükşehir sorumluluğundaki yollar tam ifade edersek rezalet. Yollardaki çukurlar çocuk mezarı kadar var. Bu çağda toprak yollar, tozlu, çukurlu yollar, herkesin ortak fikri olarak, Manisa Büyükşehir’in en büyük ayıbı. Karataş yöremizde yola yakın kiraz bahçeleri, araç geçtiğinde yoldan kalkan toz yüzünden, kurumaya yüz tutmuş vaziyette.

Geçtiğimiz dönemde Cengiz Başkan’ın mecliste ayağına adeta pranga vuran, siyasi taktik yapacağım derken, hizmete de mani olan AKP grubunun, asfaltlamaların dönemi içinde yapılamamasına sebep olduğuna da yine tüm Manisa halkı şahitlik ettik. Cengiz Ergün’ü halka başarısız göstermek için, kasıtlı itiraz ve mahkeme süreçleriyle oyalayarak, engellendiğini söyleyen, basına demeçler veren de yine Cengiz Ergün ‘ün ta kendisiydi. Biz bu demeçlere, haberlere de şahitlik ettik.

Şimdi Cumhur İttifakı var. Siyaseten rakibi çalıştırmamak için yapılan bu hamleler de, sanırım ittifaktan dolayı bundan sonra yapılmayacak. Ama yazın ortasındayız, nerde yol çalışmaları, merkeze uzak bir ilçe olarak bizim günahımız ne? AKP’nin asfalt ihale sürecinin bitmesine 5 dakika kala yaptığı itirazlarda mani değil artık, artık mazeret değil, iş görmek istiyoruz. Bu konuda hepimizin notu yıldızlı zayıf oldu.

Tam burada siz değerli okurlarıma, tarihi bir hatırlatma yapma mecburiyeti hissediyorum.

 Demirci’de Vali beyin yaptığı Muhtarlar toplantısında, kırsal mahalle yollarının bozuk olması ortaya çıktığında, Demirci’ye asfalt malzemesinin taşınacağı en yakın noktaların Salihli ve Akhisar olması mazeret gösterilmiş, yaz mevsiminin Demirci’de kısa olması,  yapılan asfalt döneminin bunu kısıtladığı açıklanmıştı. Toplantı da bulunan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’dan Nurullah Doğruel Bulvarı üzerindeki halen gayri faal olan, asfalt plenti istenmiş, o da “tamam verelim” demişti. Geçtiğimiz süreçte Büyükşehir ile didişmekten, dalaşmaktan, bence Demirci’nin önünü geçen 5 yıl içinde ufuksuz ve kanunsuz işleriyle kapatan,  maalesef son seçimlerde de hala seçilmeyi başarabilmiş Başkan Selçuk, yapılan resmi yazılı talebe, Valinin huzurunda Muhtarlara verdiği sözü hem unutup, hem de yalanlarcasına, asfalt plentinin olduğu yeri A,B,C gibi saçma bir planlama yaparak, sağ kulağını sol eliyle gösterip, bu işe de mani olmuştu. Yani Büyükşehir’in o dönem plent verilmiş olsa, yapacağı köy mahalle yollarının yapılmasına engel olmuştu.

Şimdi Cumhur İttifakı var.

Hani seçim meydanlarında diyordunuz ya, “Cumhur ittifakı hizmet yağdıracak” diye, şimdi neyi bekliyorsunuz?

Asfaltı Salihli’den, Akhisar’dan taşımaya gerek yok. Al Demirci belediyesinden asfalt plentini, yap kırsal mahalle yollarını bu çile bitsin. Köy mahallelerde yaşayan insanların ulaşım çilesini bitirin ittifak olarak, elinizi tutan mı var.

Karneleri açınca sağ tarafında da davranış notları vardır, bilirsiniz.

Şimdi gelelim Cengiz Ergün’ün davranış notlarına.

Başkan Ergün’ün son süreçte mobing tarifine çok yaklaşan, personellerin farkı ilçelerde görevlendirilmesi notumuz zayıf oldu. Parçalanmış ailelerin, drama varan, bu geçim sıkıntısı içinde, ayrı düşmeleri vicdanları sızlatıyor.

Sosyal ve kültürel hizmetler kapsamında, ilçelerde iki ayda bir gösterilen ulusal tiyatro ve konserlerin yanında her ilçenin kurtuluş günlerinde düzenlenen, açık hava halk konserlerinin tadı vatandaş olarak hala damağımızda.

Demirci’deki 30 Ağustos Demirci’nin Kurtuluş Gününde yapılan Hande Yener Konseri, diğer ilçelerde olduğu gibi, zirvenin en üstünde yer alsa da, daha sonra bu etkinlikler,  fasılalarla yapılsa da notumuz pekiyi oldu. Çoğu dar gelirli insanlar olarak, biz bu tiyatroları, sanatçıları nasıl canlı izler veya dinleyebilirdik.

Uzunburun’dan başlayarak değerlendirdiğimiz, çevre kirliliğine karşı yürütülen faaliyetler, atık yağ toplama,  bitik pil toplama, katı atıkların bertaraf edilmesi, taşınması, vahşi depolamanın son bulması konusunda herkesin notu, çatlak ses çıkmadan yıldızlı pekiyi oldu.

Yollar konusundan bir türlü çıkamadık. Notları böyle sıralasak da, laf döndü dolaştı bozuk yollara geldi. Bu konu da Cengiz Ergün’ü ikmale bile bıraktık.

Büyükşehir ve Maski çalışanlarının sempatik halleri yok oldu,  gülen yüzleri bugünlerde hep asık.

İşten çıkarılma endişeleri, hem kendilerine, hem çocuklarına yansımış görünüyor. Bu durumu Cengiz Ergün’ün arkadaşlarına davranış notu olarak değerlendirdik, notumuz zayıf oldu.

31 Mart seçimlerine Cumhur ittifakı adayı olarak girip, halkın oylarıyla seçimleri kazanan Cengiz Ergün’ün, son seçimden bu yana performansını da değerlendirdik. MHP adayı olarak kazandığı zamanla,  bu dönemi ister istemez kıyaslamak zorunda kaldık. Cumhur ittifakı merkezi hükümetle bitecek işlerde de mani değil artık. Mecliste kararlar daha çabuk alınıyor. Komisyonlara götürülüp, aylarca beklenen işler, hemen icraate dönebilir.

Geçmiş dönemlerde ekonomik yatırımlarla yapılan hamleler, bu dönemde sanki daha kısıtlı hale geldi. Sıralama hatası yapılıyor, bir şeyler ters gidiyor gözlemlerimiz var. Yani geçen dönemde Manisa’ya yaşattığı performansa kısa sürede dönmek zorunda. Çünkü ittifakların başladığı süreçte, ilkelilik konusundaki sapmalarına rağmen, bu millet çalışkanlığı yüzünden, dürüstlüğü yüzünden ve babacan tavrından dolayı onu yeniden seçti.

Karnelerin sağ alt kısmında öğretmenin, öğrencisine ve velilere bir mesaj yazdığı bölüm vardır hani, bu bölümü de boş bırakmayalım ve şunları yazalım.

Türkçe dersi zayıf olan öğrenciye öğretmenler bu bölüme genelde şöyle bir not yazarlar ya, “ tatilde bol bol kitap okumalı” işte bizde buna benzer bir ifade yazıp, karnemizi tamamlayalım.

Cengiz Ergün’lü Büyükşehir Belediyesi artık bu yaz döneminde sahaya insin.

Tatil ortamında köy mahalle yolları, Demirci belediyesinden alınacak asfalt plentinde üretilen asfaltlarla kaplansın. Plent alınırsa, Selendi ve hatta Gördes ilçeleri bile mesafede asfalt naklinin kolaylaşmasıyla aradan çıkabilir. Alt yapı düzenleme çalışmaları hemen yapılıp bitirilsin. Eğitim tatili ve yaz tatili iyi değerlendirilsin. Aylardır yatan şantiyeler arı kovanı gibi, artık vızır vızır çalışsın.

Demirci’de gezerken, uzun süredir göremediğimiz üzerinde, büyükşehir veya Maski logosu olan “vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” levhalarını artık görelim.

Çocuklarımıza iyi tatiller, Büyükşehir Belediyesine iyi çalışmalar dilerim.

Kalın sağlıcakla.

18 Haziran 2019

Mustafa Temiz

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2019, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER