Gıda ve Temizlik Ürünlerinde KDV Yüzde 1’e İnsin

Pandemi süresince gıda ve temizlik ürünlerindeki KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi ile enflasyonun daha da aşağı geleceğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi boyunca vatandaşın en çok harcama yaptığı kalemler gıda ve temizlik ürünleri oldu.

Manisa Son Haber
Gıda ve Temizlik Ürünlerinde KDV Yüzde 1’e İnsin

Pandemi devam ettiği sürece, gıda ürünlerindeki yüzde 8’lik ve temizlik malzemelerindeki yüzde 18’lik Katma Değer Vergisinin (KDV) oranının yüzde 1’e indirilmesi hem halkımızı rahatlatacak hem de enflasyonun aşağı inmesine sebep olacaktır” dedi.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR RAHAT BİR NEFES ALMALI”

Gıda ürünleri ile temizlik malzemelerindeki KDV’nin düşürülmesiyle pandemi döneminde özellikle dar gelirli vatandaşların rahat bir nefes alacağını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşın zaruri ihtiyaçları arasında başı çeken ve sofralardan eksik olmayan patates, soğan, domates gibi gıda ürünleri ile virüsten korunmak için kullanılan sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan gibi temizlik malzemelerindeki KDV geçici süreyle kaldırılmalı ya da KDV oranı yüzde 1’e düşürülmeli. Gıda ürünleri ile hijyen sağlayan her türlü üründen bir süreliğine vergilerin kaldırılması başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere tüm kesimlere rahat bir nefes aldırır. Gıda ve temizlik ürünlerindeki vergiler kaldırılırsa vatandaşlar ve esnafımız korona virüsten daha iyi korunur. Bu konuda atılacak adım, üreticiden tüketiciye, sanayiciden esnafımıza kadar tüm kesimleri büyük oranda rahatlatır. KDV oranı aşağı çekilip maliyetlerin azaltılması fiyatları

düşürürken enflasyon da düşüşe geçer. Başta dar gelirli vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın alım gücü yükselir” diye konuştu.

KDV’NİN DÜŞÜRÜLMESİ ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK OLUR

Pandemi sürecinin ekonomiye olan olumsuz etkisinin azaltılması ve enflasyonun düşmesi için KDV oranının düşürülmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Palandöken, “Özellikle korona virüsle mücadele ettiğimiz bu dönemde gıda ve temizlik ürünlerindeki KDV oranının düşürülmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç var. KDV´nin düşürülmesi aynı zamanda enflasyonla mücadeleye de destek olur. KDV’nin düşürülmesi devleti zarara uğratmaz, aksine vergi gelirlerini artırır” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER