Thodex'ten 2 milyar dolarlık vurgun iddiasına yalanlama

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'in Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolar kripto parayla yurt dışına kaçtığı yönündeki haberlere ilişkin şirketten ilk açıklama geldi.

Manisa Son Haber
Thodex'ten 2 milyar dolarlık vurgun iddiasına yalanlama

Thodex'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer, açıklamada iddiaları redederek, yatırımcılarla görüşmeye gittiğini ifade etti. 

Şirketten yapılan açıklamada, “700 bine yakın kullanıcının işlem yaptığı Thodex platformunun bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmediği gibi bundan böyle de etmeyeceği” ifade edilerek, şöyle denildi:

“2018 yılında şirketimize yönelik olarak gerçekleştirilen siber saldırı neticesinde meydana gelen 25 milyon lira zararı hiçbir kullanıcımıza yansıtmaksızın şirketimiz kendi imkanları ile tolere etmiş ve yeniden bir siber saldırı olayı yaşamamak için ciddi altyapı sistem değişikliğine gitmiştir. 

Yaşanan süreçte şirketin gerek mali yapısı gerek kullanıcı sayısı dikkate alındığında hem yurt içi hem de yurt dışı birçok yatırımcının dikkatini çekmiş, uluslararası düzeyde çok ciddi ortaklık teklifleri almıştır. Yaklaşık 3 aydır süren ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler birlikte incelendiğinde şirket hesaplarından anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibariyle tespit edilmiştir. Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunu tespiti için Thodex Platformu geçici bir süre ile işleme kapatılmıştır. 

Şirket teknik ekibimiz bu araştırmayı yaparken şahsım da yurtdışı yatırımcı ile nihai görüşmeleri yapmak için, 19.04.2021 tarihinde yurt dışına çıkmış bulunmaktayım. 

Şirket hesaplarında yapılan incelemede yaşanan siber saldırı olayının devam ettiği  ve bir kısım hesap sahiplerinin doğru verilere ulaşamadığı tespit olunmuştur.

22.04.2021 günü kamuoyuna yansıyan ve 391 bin kişinin yaklaşık 2 milyar dolar zarara uğratılarak ortadan kaybolduğu iddiaları asılsızdır. İnsaf ve izan sınırlarını aşan bu iddialara acilen cevap vermek açısından bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur.

Öncelikle ilk tespitlerimize göre 700 bine yakın kullanıcımızın sadece 30 bine yakın kısmında şüpheli durum söz konusu olup, bu kişiler de platformdaki banka giriş bedellerinin karşılığı şirket hesaplarında mevcuttur. Bu itibarla öncelikle hiçbir kullanacının mağdur olmayacağını kamuoyuna duyururum. 

Ayrıca bir takım kişilerin kendilerini uzman olarak tanıtmak suretiyle gerek sosyal medyada gerekese basın yayın organları aracılığıyla kamuoyuna 2 milyar dolar gibi akla, mantığa ve hesaba uymayan bir tutarla algı oluşturması da kabul edilebilir değildir. Zira bırakın Thodex’in işlem hacmini, tüm Türkiye’deki kripto para platformlarının işlem hacmi bu seviyede değildir.”

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan 2 milyar dolarlık vurgun iddiasıyla ilgili suç duyuruları üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Şirket hesapları da donduruldu.  

AJANSBİZİM

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 03:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER