Üzüm fiyatları ‘Erken açıklansın’ uyarısı

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, üzüm hasadının başlamasıyla birlikte yaptığı açıklamada çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatlarının erken açıklanması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Eryılmaz, 9 numara çekirdeksiz kuru üzümde bu sene taban fiyatın en az 15 lira olması gerektiğini ifade etti.

Manisa Son Haber
Üzüm fiyatları ‘Erken açıklansın’ uyarısı

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, bölgenin en önemli ihraç ürünü olan çekirdeksiz kuru üzümde, alım fiyatlarının erken açıklanarak, üreticinin mağdur edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Kent genelinde üzüm hasadının başladığını ve fiyatlarının da en az bir haftalık sürede açıklamasını beklediklerini kaydeden Eryılmaz, “Geçen yılın girdi maliyetleri ile bu yılın girdi maliyetleri arasındaki fiyat farkının, açıklanacak taban fiyatta baz alınması gerekir.

İlaç, mazot, gübre gibi girdi maliyetleri sürekli artmaktadır. Girdi maliyetleri ile beli bükülen üretici yağmur, dolu, aşırı sıcaklar ve fırtınadan dolayı da büyük zarar gördü. Görüştüğümüz üzüm üreticilerimizin de fiyatların erken açıklanması yönünde talepleri var.

Buradan üreticilerimiz adına Tarım ve Orman Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. 9 numara çekirdeksiz kuru üzümde bu sene taban fiyatın en az 15 lira olması gerekir. Aksi takdirde üzüm fiyatlarının beklenen fiyatların altında açıklanması, üreticiyi mağdur edecek, belki de önümüzdeki yıllarda üzüm yetiştirecek üretici bulamayacağız” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER