Emniyet Müdürlüğünün üst katındaki lojmanda silahla yaralanarak can veren Yeşim'in cenazesinde gözyaşları sel oldu

Acılı baba isyan etti " benim kızım yaşama sevinci dolu cıvıl cıvıl bir kızdı, o intihar edecek biri değildi inanmıyorum, adalet yerini bulsun"
Manisa'nın Demirci ilçesinde geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü merkez binasının üst katında nişanlanacağı komiser yardımcısı D.Y.'nin silahıyla yaralanan ve hastaneye kaldırılıp, ambulansta can veren 26 yaşındaki Yeşim Akbaş gözyaşları içinde toprağa verildi.
SİMAV İLÇESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU
İzmir Adli Tıp kurumunda yapılan otopsinin ardından cenazesi aliseni teslim edilen genç kadının cenazesi bugün Simav merkez camiinde kılınan namazın ardından, Simav şehir kabristanında toprağa verildi. Evinin önünde helallik için getirilen tabutuna gelin duveğı takılan Yeşim Akbaş'ın yakınları gözyaşı döktü. Akbaş'ın acılı babasının feryatları cenazeye katılanların gözyaşlarını tutamamasına sebep oldu.
OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ
Manisa Son Haber'den Mustafa Temiz'in özel haberine göre ; Demirci ilçesinde güzellik merkezi sahibesi Yeşim Akbaş, yakın zaman içinde Demirci İlçe emniyet Müdürlüğünde komiser yardımcısı olarak görev yapan D.Y. ile  arkadaşlık kurdu. Akbaş ve D.Y. yakın çevresindeki dost ve arkadaşlarına çok yakında nişanlanacaklarını söylediler. 
Geçtiğimiz perşembe günü buluşan çift İlçe Emniyet Müdürlüğü merkez binasının üstünde bulunan ve D.Y.'nin ikamet ettiği lojmanda kaldılar. İddialara göre Cuma günü saat 08.15 sularında panikle aşağıya inen ve polis merkezindeki arkadaşlarına "intihar etti" diyerek söyleyip panik yaşayan D.Y. den sonra 112 aranarak ambulans istendi.
Yeşim Akbaş hastaneye kaldırıldı ve anında sevk edildi. Yine iddialara göre ambulansla Salihli ile Demirci ilçeleri arasındaki Adala mahallesi yakınlarında ex oldu. Daha sonra hastanede savcı tarafından öldüğü evrakla tespit edildi.
İlçe merkezi olmasına rağmen olayda bir polisin olması nedeniyle Demirci Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı soruşturmayı sürdürdü. Yeşim Akbaş'ın evinde yaralandığı D.Y. gözaltına alındı. Jandarma tarafından yapılan ifade alım işleminin ardından şüpheli D.Y. adliyeye getirildi. Savcılık soruşturmasının ardından tutuklanma isteğiyle mahkemeye sevk edilen D.Y. saat 22 sularında başlayan mahkemede gece yarısının ilk saatlerine kadar yargılandı. Mahkeme D.Y.'yi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. İddialara göre D.Y. gerek ifadelerinde gerekse mahkemede nişanlı adayı Yeşim Akbaş'ın kendisine ait beylik tabancasıyla başına ateş ederek intihar ettiğini iddia etti"
ACILI BABA " benim kızım yaşama sevinci dolu cıvıl cıvıl bir kızdı, o intihar edecek biri değildi inanmıyorum, adalet yerini bulsun"
Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan acılı baba kızının cenazesini teslim alıp memleketine getirdi. Cenaze için ev önünde kalabalık bir cemaat yer aldı. Evin üst katında pencerelerden hoca efendinin yaptığı duaya iştirak eden kadınlar, Yeşim'in arkadaşları ve cemaattekiler gözyaşları içinde acılarını yansıttılar.
Acılı baba Manisa Son Haber'den Mustafa Temiz'e özel açıklamalarda bulundu. "Kızım intihar edecek birisi değildi inanmıyorum" diyen Mustafa Akbaş " benim kızım işini bilen donanımlı, kültürlü, parasını kendi kazanan, müzikle uğraşan, bir kitap kurdu olarak okumayı seven kendini yetiştirmiş birisiydi. O cıvıl cıvıl biriydi, intihar edecek hiç bir sorunu yoktu. İlgili şahsı tanımıyorum, ancak bana ilk gelen bilgilere göre mahkeme serbest bırakmış, ben adalet istiyorum. Sonuna kadar kızımın kanını yerde bırakmamak için mücadele edeceğim, hukuk önünde hesap soracağım. Acım ömrüm boyunca sürecek, bu acı benden hiç çıkmayacak, kızımı bugün kendi ellerimle toprağa verdim. Yarından tezi yok onun hakkını aramaya başlayacağım" dedi.


 

YORUM EKLE