Ferdi Zeyrek'ten Annelere Söz!

Kentin 17 ilçesini bir bir gezerek vatandaşlarla buluşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, her geçen gün yeni bir seçim vaadini açıklarken; bu kez de 0-5 yaş çocuk sahibi olan ebeveynlere de bir söz verdi. CHP’li başkan adayı, seçilmesi durumunda toplu taşımada kullanılmak üzere ücretsiz ‘Anne Kart’ uygulamasını başlatacağını söyledi. 

 Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Manisa’yı 17 ilçesiyle birlikte karış karış gezerek vatandaşlarla buluşan Zeyrek, seçimi kazandıktan sonra hizmete sunacağı önemli projelerini de teker teker açıklıyor. 
“SU 1 TL, EKMEK 5 TL” DEMİŞ, KARTLI SAYAÇ ZORUNLULUĞUNU KALDIRACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde, 31 Mart seçimlerinde zaferle ayrılması durumunda, Manisalıların belini ekonomik olarak büken su fiyatları problemine çözüm olarak, ilk 2 ton suyu 1 TL yapacağını açıklayan Ferdi Zeyrek, kartlı su sayacı zorunluluğunu da kaldıracağının müjdesini vermişti. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek; “Su yaklaşık benzinle aynı paraya geldi. 1 litre su, 1 litre benzinle aynı para. Sabah kalkıp elimizi yüzümüzü yıkadık, çamaşırı bulaşığı yıkadık, duşumuzu aldık, bir ayda 2 ton su kullanmış oluyoruz. Bu kullandığımız su insani yaşam hakkıdır. Bu su parası olan veya olmayan diye ayırt edilemez. Ücretsiz veremediğim için sembolik olarak ilk 2 ton suyu 1 lira yapacağım. Diyorlar ki bunu nasıl yapacaksın. Unutuyorlar ki ben bir mimarım, ben teknik adamım. Suyun maliyetinin en büyük gideri elektriktir. Suyu pompalardan elektrikle üretiyoruz. Kuracağımız güneş enerji sistemleri ile güneşten altığımız enerjiyle suyu bedavaya üreteceğiz. Bu bedavaya ürettiğimiz parayı beledinin cebine alamayacağım, halka vereceğim.” sözleriyle, mevcut su fiyatına tepki göstermişti. “Şuan ekmeğin parasıyla, halkın derdiyle uğraşmayan bir büyükşehir belediye başkanı var” diyen Mimar Ferdi Zeyrek; Manisa’da halk ekmek şubeleri kurarak, ekmek fiyatını 5 TL yapacağının sözünü verdi. 
“NE SİZE NE BENİM EVLADIMA OTOBÜS ÇİLESİ ÇEKTİRMEYECEĞİM”
Öte yandan başkan adayı Zeyrek, gün geçtikçe yeni projeleri de açıklıyor. Ulaşımda da sorunların çok fazla olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, “10 dakikalık yolu bir saate gidiyorsunuz. Bu Manisa’da, 17 ilçede aynı olan bir sorun. Benim evim Manisa şehir merkezinden 10 dakika uzaklıkta. Kızım geçen gün toplu taşımaya binmiş, 1.5 saat sürmüş yol, üç durak önceden inmiş, ağlıyor. “Ne oldu babam” dedim. “Baba nefes alamadım otobüste” diyor. Sizin bu çektiklerinizi ben de çekiyorum, benim evladım da çekiyor. Size söz! Ne size ne benim evladıma ben bunları çektirmeyeceğim. Otobüs sayılarını iki kat arttıracağım.” dedi. 
“BEBEKLİ ANNELER TOPLU TAŞIMAYA ‘ANNE KART’ İLE ÜCRETSİZ BİNECEK
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, engelli vatandaşlar ve bebek arabalı annelerin otobüs sorununa da değindi. 0-5 yaş arası çocuk sahibi olan ebeveynlere de bir söz veren Zeyrek; “Engelli kardeşlerim, bebek arabasıyla olan ebeveynler otobüslere binemiyorlar, merdivenden çıkamıyorlar. Otobüsleri değiştireceğiz ve alçak tabanlı otobüsler yapacağız. Buradan bir söz daha; Anne Kart çıkaracağız. 0-5 yaş arası çocukların, ebeveynleriyle birlikte ulaşımları ücretsiz olacak. Tıpkı 65 yaş üstü gibi anneler de ücretsiz yolculuk yapacaklar.” diye konuştu.
“ASLİ GÖREVİNİ YAPMAYANLARA SANDIKTA CEZASINI VERİN”
Manisa’nın adeta çilesi haline gelen altyapısı hakkında da konuşan Ferdi Zeyrek açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Altyapı Manisa’nın her yerinde kan ağlıyor. Bir yağmur yağıyor, zemin katta oturanların evleri suyla doluyor. Yağmur yağıyor, sokaklarda dolaşamıyoruz, altyapıdan sular fokurduyor. Öncelikli olarak altyapıyı sağlamlaştırmak, doğalgaz için açılan çukurları kapatmak öncelikle benim görevim olacak. Bu büyükşehir belediyesinin görevidir. Bunları yapacağız diye kimse teşekkür etmesin çünkü bunlar belediyenin asli görevidir. Bunları yapmak zorundadır. Yapana teşekkür etmeyin, yapmayana sandıkta cezasını verin.”

YORUM EKLE