Yine asit tankeri devrildi

Manisa ‘nın Akhisar ve Gördes ilçeleri arasında yine asit tankeri devrildi.

Yine asit tankeri devrildi
 Manisa ‘nın Akhisar ve Gördes ilçeleri arasında yine asit tankeri devrildi.

Akhisar- Gördes ilçeleri arasındaki karayolunun 22 kilometresinde S.Y. isimli sürücünün kullandığı 10 ACM 06 plakalı tanker sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Tankerin devrilmesinin ardından 27 ton  sülfürik asit boşaldı. Çevrede keskin bir koku hâkim oldu. Asitin boşalmasıyla şarampolden çevreye boşalan sülfürik asit doğaya büyük zarar verdi.

Kazanın ardından olay yerine intikal eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri ve güvenlik ekipleri çevrede yoğun güvenlik tedbiri aldılar. Kazada tanker sürücüsü S.Y. yara almadan kurtulurken, tankerin kaldırılması için çalışmalar da halen devam ediyor.

 

BİR AY İÇİNDE İKİNCİ ASİT TANKERİ KAZASI

Bilindiği üzere Gördes’te faaliyet gösteren bir holdinge ait madende sülfürik asit kullanılıyor. Bandırma limanından yüklenen asitler Akhisar-Gördes hattı üzerinden maden bölgesine ulaştırılıyor.

Geçtiğimiz ay içinde yine bu yolda, yine sülfürik asit taşıyan bir tanker devrilmişti.








HABER-Mustafa Temiz 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 18:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
H.A
H.A - 7 yıl Önce

Bir holding demenize gerek yok zorlu holding diye belirtmeniz daha kaliteli habercilik olacaktır

Ahmet çetin
Ahmet çetin - 7 yıl Önce

Hergün yollarda birçok kaza görüyoruz bunun tanker veya asit diye üstünde durmamak lâzım sadece can kaybı yok diye sevinmek lazim yollarda olan kazaların yarısı haber olmadan kayboluyor. Burda önemli olan ölüm olmaması her kazadaki gibi.

SIRADAKİ HABER