AKP'li Baybatur: 250-300 liraya dolan torba, 600-700 liraya dolmuyor

AKP MKYK Üyesi Murat Baybatur, "Marketlerde, bu korona sürecinin başlangıcı öncesinde, biz 250-300 liraya torbayı doldururken, bunun içinde kırmızı et yok. Evin temel ihtiyaçlarının bir ay karşılandığı bir dönemde, bugün aynı alışverişi biz 600-700 liraya yapamıyoruz" açıklamasını yaptı.

Manisa Son Haber
AKP'li Baybatur: 250-300 liraya dolan torba, 600-700 liraya dolmuyor

AKP MKYK Üyesi Murat Baybatur, markete yansıyan zamlara ilişkin konuştu. Baybatur, "Marketlerde, bu korona sürecinin başlangıcı öncesinde, biz 250-300 liraya torbayı doldururken, bugün aynı alışverişi biz 600-700 liraya yapamıyoruz" dedi.

Manisa'nın yerel televizyonu ETV'de Erdinç Yumrukaya ile 45 Dakika programına konuk olan AKP MKYK Üyesi Murat Baybatur, döviz artışı ve gıda fiyatlarına gelen zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Birgün'de yer alan habere göre ; 

"Biz artık borçlanarak, cari açık yada buna benzer döviz borçlarımızı ödemek istemiyoruz" diyen Baybatur, "Peki ne yapacağız? Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla ifade ettiği konu, biz bugün itibariyle üretim enstrümanlarını daha güçlü bir şekilde hareket edilmesi, sanayi üretimi ve üretimin arttırılması için çalışacağız, Bakın 1 Eylül itibariyle dolar 8.25-8.26'ydı" ifadelerini kullandı.

Baybatur, şöyle devam etti: "Biz isteseydik şunu yapardık, faizi sabit bırakırdık ya da iki puan da arttırabilirdik, doları 8,50'lerde tutabilirdik. Piyasa kendi içinde enstrümanlarıyla, biliyorsunuz biz faizi düşürdükçe dolar yukarıya çıkıyor. Biz 8,26 iken isteseydik, şunu yapardık, faizi sabit tutardık ya da bir puan daha arttırırdık, doları 8'lerde tutardık. Peki neden tutmuyoruz biz? Bu kadar ekonomi profesörünün olduğu ya da Cumhurbaşkanımız kendisi de ekonomisttir. Bu kadar bu verileri takip eden insanlar, bunu bilmiyorlar mı?"

"Bunu sokakta geçene sorsanız biliyor" diyen Baybatur, "Ekonomiyle alakalı faizi düşürdüğünüz zaman dövizin çıkacağını… Bu, yeni bir yol haritası belirlemek demektir. Oradaki amacımız bu faiz bu kadar yüksek olursa kimse bir iş yapmaz" ifadelerini kullandı.

Markete yansıyan zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP'li Baybatur, "Marketlerde, bu korona sürecinin başlangıcı öncesinde, biz 250-300 liraya torbayı doldururken, bunun içinde kırmızı et yok. Evin temel ihtiyaçlarının bir ay karşılandığı bir dönemde, bugün aynı alışverişi biz 600-700 liraya yapamıyoruz" diye konuştu.

Baybatur, şunları söyledi: "Şimdi bunu görmemiz lazım. Gıdada bu yüksek fiyatların olması ister istemez milleti canından bezdiriyor. Ve insanlar ister istemez cebine bakıyorlar. Programın başında da söylediğim gibi rahmetli Demirel'in sözü tencere hükümet devirir, bunun şakasının olmadığını da iyi biliyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER