Başkan Tosun imzayı attı, 400 kişiye iş istihdamı sağlayacak hamle yapıldı

Kula Belediyesi, ilçede deri ürünleri tekstil sektöründe 400 kişiye iş istihdamı sağlayacak Ağartıoğlu Deri firması ile istihdam işbirliği ve yer tahsisine ilişkin protokol imzaladı.

Manisa Son Haber
Başkan Tosun imzayı attı, 400 kişiye iş istihdamı sağlayacak  hamle yapıldı

İnsan odaklı projelerini ardı ardına hayata geçiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2018 yılında başlattığı işsizliği önleme ve istihdam alanları oluşturma konusunda Kula’da önemli bir projeye daha imza attı. Manisa’nın Kula ilçesinden 1987 yılında önce İzmir’e taşınan daha sonra Menemen ilçesinde bulunan İzmir Serbest Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren deri ve deri ürünleri ihracatçısı Ağartıoğlu Deri, 40 yıl sonra yeniden Kula ilçesinde faaliyetlerine başlayacak. Kula ilçesinde deri mamülü tekstil üretimi yapmayı planlan firma ile Kula Belediyesi arasında istihdam işbirliği ve yer tahsisine ilişkin imza töreni, belediyenin başkanlık makamında yapıldı. Törene, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yatırımcı firma sahipleri Ömer Ağartıoğlu, Bekir Ağartıoğlu, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, Belediye Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Çakan ve basın mensupları katıldı.

 

Başkan Tosun, "Birçok Alanda Yatırımlarımızla İstihdam Oluşturacağız"

İmza töreninde konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Değerli hemşehrilerim, sizlere verdiğim bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dertlere derman olmak adına bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Üretken belediyecilik anlayışıyla her alanda Kula’ya değer kattığımız projelerin yanında, bugün dünya genelinde en büyük toplumsal ve sosyal sorun olarak karşılaştığımız işsizliğin önlenmesi için Kula’mıza yatırım ve katma değer sağlayacak firma ve yatırımcılarla işbirliği yapmaya gayret ediyoruz. İlçemizin yetiştirdiği deri sektöründe marka değeri olan Ağartıoğlu Deri firma sahipleri Sayın Ömer Ağartıoğlu ve oğlu Bekir Ağartıoğlu’na ilçemize yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum, Kula’mıza hayırlı olsun" İfadelerini kullandı.

 

İmza törenin ardından açıklamada bulunan ihracatçı iş insanları Ömer Ağartıoğlu ve Bekir Ağartıoğlu da firma olarak başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya, ABD, Çin ve Japonya'ya ihracat yaptıklarını, memleketlerinde kuracakları 400 işçi kapasiteli tesisin hayırlı olması temennisinde bulunarak işbirliğinden ötürü Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER