Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na Canlı Bomba Saldırısı Yapıldı

Ankara Kızılay'da İçişleri Bakanlığı'na canlı bomba saldırısı düzenlendi. 2 terörist öldü. Konuyla ilgili erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildi.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na Canlı Bomba Saldırısı Yapıldı

TBMM'de 28'inci dönem 2'nci yasama yılı, bugün Meclis'te düzenlenecek törenle başlayacak.
Tören öncesi TBMM ve bakanlıkların bulunduğu İsmet İnönü Bulvarında sabah saatlerinde patlama ve silah sesleri duyuldu.

Video Player 00:00|00:12 Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume. Online Video Platform By Vidyome - Version 6.0.6
Halk TV Muhabiri Şeyma Paşayiğit olay yerinden son dakika gelişmelerini aktardı.
Paşayiğit, çatışmanın dakikalarca sürdüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Bulunduğum konum Ankara için önemli bir yer. TBMM'nin Dikmen kapısı ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındayım. Ankara'nın kalbi denebilecek bir yer. Önce patlama, sonra çatışma sesleri yükseliyor. Dakikalarca sürüyor. Nedeni henüz bilinmiyor. Araç ve yaya geçişine izin verilmiyor. Polis yoğunluğu var. Şu anda silah ya da çatışma sesi yok. İddialar var ama henüz teyitli bir bilgi yok"


MECLİS'E GİRİŞ-ÇIKIŞ KAPATILDI

Bakanlıklara yakın bölgede duyulan ses paniğe neden oldu. TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Meclis'e giriş çıkışlar da tamamen yasaklandı.

Patlama ve silah seslerinin yükseldiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ekipler bölgeyi, yaya ve sivil araç geçişine kapattı.


BAKANDAN AÇIKLAMA

İçişleri Ali Yerlikaya konuya ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu belirtti.

Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:
"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir"

YAYIN YASAĞI GELDİ


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik terör saldırısı nedeniyle soruşturma başlatıldı, ayrıca konuyla ilgili erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir."

ŞÜPHELİ PAKET ALARMI

Ankara'da yeniden hareketli dakikalar yaşanıyor. Olayın gerçekleştiği bölgeye yakın konumda bulunan Meşrutiyet Caddesi'nde şüpheli paket alarmı verildi.
Şüpheli paket güvenlik güçleri tarafından patlatıldı.

KAYNAK: HALK TV.COM.TR
 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2023, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER