Ankara kulisleri fokur fokur! İddialar havada uçuyor! Soylu görevden alınırsa, yeni bakan kim olacak?

Organize suç örgütü liderliğinden geçmişte hüküm giymiş Sedat Peker'in 3 haftadır belli gün aralıklarıyla You Tube üzerinden yayınladığı videolardaki iddiaları ülke gündeminde en başta yer alıyor.

Manisa Son Haber
Ankara kulisleri fokur fokur!  İddialar havada uçuyor! Soylu görevden alınırsa, yeni bakan kim olacak?

Peker, son yayınlanan videosunda eski başbakan ve AKP Genel Başkan Vekili  Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın ‘kirli para trafiği’ ve 'Binali Yıldırım'ın oğlu kirli para trafiği için Venezuela'ya gitti' iddialarına, Binali Yıldırım açıklama yaparak “ yayınladığı videoda bizi de oğlum Erkan Yıldırım’ı da zikretti. Bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz” dedi.
Erkan Yıldırım’ın Venezuela’ya gidip uyuşturucu trafiği organizasyonunda yer aldığına ilişkin iddiaya cevap veren Binali Yıldırım, oğlunun Venezuela’da ihtiyaç sahiplerine  sağlık ekipmanı yardımında bulunmak için gittiğini söyledi.
Binali Yıldırım, bu konuda şöyle konuştu:
Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakaret, en büyük yanlışlıktır. Tümüyle reddediyoruz. Bu olsa olsa ‘çamur at, izi kalsın’ türünden bir suçlamadır. Unutmayalım ki çamur atanın önce kendi elleri kirlenir.
Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı bundan ibarettir. Demişti.
Eski hükümlü Sedat Peker'in yayınladığı videolarda Süleyman Soylu'yu hedef alması ve videolarda Soylu için ağır ithamlarda bulunması karşısında AKP içindeki Pelikancılar ve Soylu arasında bir güç savaşının olduğu da konuşuluyor.
Sessizliğini koruyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise gelişmeleri sürekli takip ettiği ve değerlendirdiği de konuşuluyor.


İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU GÖREVDEN ALINACAK MI?
Ankara kulislerinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  gelişmeleri yakından değerlendirdiği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu görevden alabileceği ihtimalini de hep masasının üstünde tuttuğu da iddia ediliyor.


SOYLU'NUN YERİNE YENİ İÇİŞLERİ BAKANI KİM OLACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri bakanı Soylu'nun daha fazla yıpranmaması ve daha önce istifa etmesine rağmen, istifasını kabul etmemesi de  bir arada değerlendirilirken, kulislerde nasıl bir hamle yapacağı konusu da gündemde yer alıyor. Soylu'nun yerine yeni İçişleri Bakanı kim olacak? sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvendiği isimler arasında tercihinin hangi isim olabileceği üzerine de tahminler yürütülüyor.


BAKAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILIRSA EN BÜYÜK ADAY HACIMÜFTÜOĞLU İDDİASI!


Ankara'da siyasi kulislerde tüm gelişmeler değerlendirilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine güvendiği isimler arasında en şanslı kişinin halen Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri ve Vali de olan Seyfullah Hacımüftüoğlu olduğu ve Soylu'nun değiştirilmesi halinde Hacımüftüoğlu'nun yeni İçişleri bakanı olacağı iddia ediliyor.
Ankara'da AKP içindeki siyasilerin kulislerde bu ismi yeni İçişleri Bakanı olarak yakın zamanda göreceğimizi söyledikleri de iddia ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2021, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER