Başkan Selami Selçuk'a Şok! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2. kez soruşturma izini verdi

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2. kez soruşturma izni verdi. Bakan Soylu'nun imzaladığı karara göre orman arazisine yapılan kongre merkezi ve hazine arazisi ve özel şahsa ait parselde kamulaştırma yapılmadan bu alan üzerine yapılan balık pazarı kaçak yapı çıktı.

Manisa Son Haber
Başkan Selami Selçuk'a Şok! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2. kez soruşturma izini verdi

Başkan Selçuk hakkında verilen bu kararın ardından süreç devam ediyor. Başkan Selçuk katıldığı canlı yayın televizyon programında " bizim her işimiz resmi, eksiğimiz yok, herşey hukuki " demişti. Bu kararın ardından Başkan Selçuk döneminde yapılan Kongre Merkezi, Balık Pazarının kaçak olarak yapıldığı da belgelenmiş oldu.


Demirci Cumhuriyet meydanında yine Başkan Selçuk döneminde yapımına başlanan ve imar planındaki kamusal alanın ticari alana dönüştürülmesi hukuki olmadığından yargı kararıyla iptal kararı da çıkmıştı. Yargı kararlarına rağmen olayı mahkemeye taşıyan Manisa Büyükşehir Belediyesi AKP+MHP ittifakı sonrası, ittifak öncesi kazandığı davayı yok sayarak  Demirci Belediye meclisinden çıkan yetki devrini Manisa Büyükşehir Belediyesinde onaylamıştı. İYİ Partili bir meclis üyesinin büyükşehir meclis kararını yargıya taşıması sonucu  mahkeme bilirkişi tayin etmiş, bilirkişi raporunu düzenlemişti. Son alınan bilgilere göre bilirkişi raporunun da Manisa Büyükşehir meclis kararı ve Demirci Belediyesi aleyhine geldiği ve Demirci Belediyesinin bilirkişi raporuna itiraz ettiği iddia ediliyor.
Selami Selçuk belediye başkanlığı döneminde yaptığı bütün işlerde yargı ve mahkeme kararlarıyla karşılaştı. 
Sözcü'den İlker Kılıçarslan'ın haberindeki bilgilere göre  Başkan Selçuk,  Demirci ilçesinde seçilmiş başkanlar içinde İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında 2 kez soruşturma izini verilen tek başkan ünvanını da kazanmış görünüyor.
Bakan Soylu imzalı bu karar geçtiğimiz Cuma günü Demirci Kaymakamlığı tarafından  Başkan Selçuk'a imza karşılığı tebliğ edildi. Başkan Selçuk'un" 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanunun 6. maddesi hükmü uyarınca, tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde Danıştay 1. Dairesine itiraz etme hakkı var.
Bakan Soylu'nun bu kararının ardından Başkan Selçuk'un görevden alınıp alınmayacağı ise kamuoyunda merak konusu oldu.
Sözcü de çıkan haber şöyle ;

İçişleri Bakanlığı, Manisa’da AKP’li Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında geçtiğimiz yıl ilçedeki orman arazisine kaçak kongre merkezi yaptığı için soruşturma açtı.
İçişleri Bakanlığı’nın ilk ön inceleme raporunda Demirci ilçesi Eskihisar Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan kongre merkezinin, gerekli izinler alınmadan orman arazine kaçak yapıldığı tespit edilmiş ve AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6.’ınca maddesi gereğince soruşturma izni vermişti. AKP’li Belediye Başkanı Selçuk, o dönemde kaymakamlığa gönderdiği yazıda, orman arazisinin 2B kapsamına alınması için ilgili yerlere yazı gönderdiğini ifade etmesine karşın, İçişleri Bakanlığı’nın ön inceleme raporunda bu konuda hiçbir girişimin olmadığı ortaya çıkmıştı.
ÇIKAN HABERLER SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİRDİ
İçişleri Bakanlığı’nın ilk soruşturma iznin ardından Demirci ilçesinde yerel gazetecilik yapan Mustafa Temiz’in, AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk’un ilçedeki Pazar mahallesine 2018 yılında yaptırdığı 10 adet balıkçı dükkanının kaçak olduğu iddialarını gündeme taşıdı. 


Gazeteci Mustafa Temiz’in yaptığı haberleri suç duyurusu olarak kabul eden Demirci Cumhuriyet Başsavcılığı, sürdürülen idari ve adli soruşturmalar ile yaptığı inceleme sonrasında AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında soruşturma izni verilmesi için İçişleri Bakanlığı’na talepte bulundu.
İKİNCİ SORUŞTURMA KAÇAK BALIK DÜKKANLARINDAN


Demirci Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda İçişleri Bakanlığı AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk’un, ilçedeki Pazar Mahallesi’nde imar planında yol olarak görünen alan üzerine yapılan kaçak balıkçı dükkanları için ikinci kez soruşturma izni verdiği ortaya çıktı. 
İçişleri Bakanlığı’nın ikinci ön inceleme raporunda, Pazar mahallesine 2018 yılında yaptırılan 10 adet balıkçı dükkanının bazılarının kamuya ait yol üzerinde kaldığını, dükkanlarının bir kısmının ise imarda park alanı olarak görülen yere yapıldığını, alandaki bir parselin özel mülkiyet olmasına rağmen belediye tarafından işgal edildiği ve kamuya ait olan yol üzerine yapılan dükkanların kaçak olduğunu tespit etti. 
İçişleri Bakanlığı, ön inceleme raporunun ardından tespit edilen bulgular sebebiyle hem AKP’li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında, hem de belediye Fen İşleri Müdür Vekili Kubilay Kaymak hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021, 23:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER