Cansel cinayetinin ardından anne konuştu

Cansel Bağlı Cinayeti bir anda Türkiye’nin gündemine düştü. Evinden kaybolduktan 3 gün sonra Manisa’nın Demirci ilçesi Hüdük Mahallesindeki derenin kenarında cesedi bulunan ve hunharca işlenen bir cinayetin kurbanı olduğu anlaşılan 17 yaşındaki genç kız ardında gözyaşı ve hüzün bıraktı. Cansel Bağlı Cinayetinin hemen ardından gelişmeler tüm gazete ve televizyonlarda da yer aldı. Ülke gündemine taşıdığımız bu cinayetin sonrasında sıcak gelişmelerde yine birbiri ardına devam etti.

Cansel cinayetinin ardından anne konuştu

 Cansel Bağlı Cinayeti bir anda Türkiye’nin gündemine düştü. Evinden kaybolduktan 3 gün sonra Manisa’nın Demirci ilçesi Hüdük Mahallesindeki derenin kenarında cesedi bulunan ve hunharca işlenen bir cinayetin kurbanı olduğu anlaşılan 17 yaşındaki genç kız ardında gözyaşı ve hüzün bıraktı.

Cansel Bağlı Cinayetinin hemen ardından gelişmeler tüm gazete ve televizyonlarda da yer aldı.

Ülke gündemine taşıdığımız bu cinayetin sonrasında sıcak gelişmelerde yine birbiri ardına devam etti.

Cansel Bağlı’nın cinayetinin hemen ardından 4 gün boyunca aranan ancak bulunamayan ve genç kız ile 4 yıldır aşk yaşadığı iddia edilen 19 yaşındaki F.Y ‘nin kızın mezarı başında tarım ilacı içerek intihara teşebbüs etmesi olayın sıcaklığını yeniden artırdı. Genç sevgili önce Köprübaşı Devlet Hastanesine sonra Salihli Devlet Hastanesine ve en sonunda da psikolojik sorunları, yeniden intihar teşebbüsüne girebilir teşhisiyle halen Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi görüyor. F.Y’nin vereceği ifade davanın seyrini değiştirebilecek çok önemli ifadeler olarak görülüyor.

Cesedin bulunmasının hemen ardından Demirci Cumhuriyet Savcılığınca Demirci Jandarma ve Demirci Polis ekiplerinin bir arada olduğu özel ekip, onlarca insanı sorguladı, ifadeler alındı, evler arandı, deliller toplandı. İfadeleri alınanlar arasında bulunan Baba Mehmet Bağlı ve ağabey Akın Bağlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Salihli cezaevine gönderildiler.

Hemen ardından otopsi için İzmir adli Tıp kurumuna gönderilen Cansel Bağlı’nın cenazesi geçtiğimiz Pazar günü yaşadığı Demirci ilçesi Hüdük Mahallesine getirilerek kılınan cenaze namazının ardından üzerinde gelinlik örtülü tabut ile taşınarak kabristanda toprağa verildi.

BABA VE AĞABEYİN ÇELİŞKİLİ DURUMLARI

Cesedin bulunmasının ardından genç kızın tüm yaşamı mercek altına alındı. Yaklaşık 3 bin sayfalık telefon görüşmeleri bile didik didik edildi. Demirci Cumhuriyet Savcılığı hummalı bir çalışma ile yaklaşık 20 kişiyi dinledi ve ifadelerine başvurdu. Aralarında baba ve ağabeyinde bulunduğu sorgulananlar daha sonra serbest bırakılırken baba ve ağabeyin çelişkili ifadeleri, vücutlarında yapılan muayenede kollarında bulunan ve tırnak izi şüphesiyle tespit edilen çizikler mahkemece tutuklanma gerekçesi sayılarak cezaevine konmalarına sebep oldu.

AKILDA KALAN SORULAR

Cansel’in kaybolmasının ardından baba Mehmet Bağlı’nın önce Jandarmayı aradığı daha sonra da Cumhuriyet Savcılığına kızının kayıp olduğu gerekçesi ile dilekçe vermesi esnasında dikkat çekici ifadeler sarf ettiği öğrenildi. Baba Dağlı “Savcı bey kızımı bulun, başına bir iş gelmesinden korkuyorum, kızı bir yerlere kesip atacaklar diye korkuyorum “ gibi sözlerle dilekçesini verdiği dikkatlerden kaçmadı.

Babanın kızının kayıp olduğu süre içinde saçlarını ve bıyıklarını da boyatması yine dikkatlerden kaçmadı.

Ağabey Akın Bağlı ‘nın vücudundaki çiziklerin yanı sıra kızın cesedinin bulunduğu gün ve öncesinde kendisine ait sosyal medya sayfasında kız kardeşinin kayıp olduğunu ve görenlerin haber vermesi çağrısı da yine adli makamlarca dikkate alındı.

Yargılama esnasında hiçbir tepki vermeyen baba Bağlı, Salihli Cezaevine sevk edildikten sonra hukuki olarak hakları arasında bulunan karara itiraz ve kızının cenazesine katılabilmek için Savcılıktan izin talebinde de bulunmadı.

CANSEL’İN SAĞ ELİNDEKİ SAÇ KILLARI VE DNA CİNAYETİ ÇÖZECEK

Cansel Bağlı ‘nın Hüdük Mahallesi yakınlarında ve evlerine yaklaşık 400 metre uzaklıktaki bir dere kenarında Hüdük Mahallesinden bir çiftçi tarafından bulunup Jandarma’ya ihbar edilen cesedinin tespiti ve incelemesi sırasında Demirci Jandarma ekipleri çevrede tedbir aldı.

Savcılık tarafından verilen talimatla cesedin yanına kimse yaklaştırılmazken Baba Dağlı’nın yol kenarına kadar gelip kızının cesedini hiç görmediği halde olay yerine gelen savcıya “ Savcı bey sana kızımı bul diye yalvardım, kızımın boğazını kim kesti? “ diye haykırması yine Jandarma ve Savcılık tarafından olay yerinde sıcağı sıcağına tespit edilen başka bir husus olarak tutanak altına alındı.

Kızının cesedini henüz görmediği halde, boğazının kesildiğini ifade etmesi şüpheleri baba Dağlı üzerinde odaklayan başka bir detay olarak da dikkatlerden kaçmadı.

Ceset üzerinde inceleme yapıldığında Cansel’in sağ elininin kavrama esnasında kaldığı ve tırnaklarının arasındaki saç kıllarının belirgin olarak bulunması yine kayıt altına alındı.

İzmir Adli Tıp Kurumunda deliller ve Cansel’in üzerinde çıkan bulgular halen değerlendirme aşamasında bulunuyor. Buradan gelecek rapor ve şüphelilerden alınan numunelerin karşılaştırmalarının yapılması cinayeti aydınlatacak en büyük beklentiler olarak gözüküyor.







ANNE NURHAYAT BAĞLI İLE AMCA KIZI NEŞE BAĞLI SERBEST BIRAKILDI

Savcılık tarafından sorgulamaları yapılan anne Nurhayat Bağlı ile amcasının kızı olduğu öğrenilen 19 yaşındaki Neşe Bağlı alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.





ANNE BAĞLI SADECE MANİSA SON HABER’DEN MUSTAFA TEMİZ’E KONUŞTU

6 çocuk sahibi olduğu eşini ve oğlunu cezaevine, 17 yaşındaki kızını ise mezara gönderen acılı anne Nurhayat Bağlı ile röportaj talebimiz diğer gazete ve televizyon ekiplerine olduğu gibi ret edildi.

Israrla girişimlerini sürdüren sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Temiz acılı bir aile ile röportaj yapabilme zorluğunu sürdürdüğü diyaloglarla aşarak anne Nurhayat Bağlı ‘yı ikna etmeyi başardı.

Kızının cenazesinden 6 gün sonra evinin kapılarını Manisa Son Haber’den Mustafa Temiz ‘e açan anne bağlı Temiz’in teklifini ve diğer gazetecilerin tekliflerini aile içinde değerlendirdiklerini ve bugüne kadar yayınlanan haberleri internetten yeniden izleyip okuyarak Temiz’in kamuoyunu yanıltmayan doğru haber anlayışını bizzat gördüğü için bu teklifi kabul ettiğini ifade etti.

BABA DAHA ÖNCE TRAFİK KAZASI GEÇİRİP HAFIZASINI KAYBETMİŞ

Eşi Mehmet Bağlı ‘nın yaklaşık 20 yıl önce geçirdiği bir trafik kazasının ardından omuz ve kaburgalarını kırdığını ve kaza sonrasında uzun süre komada kalıp uyandığında ise hafıza kaybı sorunu yaşadığını söyleyen anne eşinin bu rahatsızlığı ile ilgili raporunun olduğunu ancak şu an evin içinde bulamadığını aradan yıllar geçtiği için kaybolduğunu söyleyerek sözlerine başladı.

Cansel ile babasının ikili ilişkilerinin gayet sıcak olduğunu, kızının yaşadığı bunca kendilerini rahatsız eden şeye rağmen fazla sesini çıkarmadığını, kesinlikle kızına şiddet uygulamadığını söyleyen anne Bağlı kendisinin baba kadar sakin olmadığını kızı Cansel’i yaptığı hatalar nedeniyle birkaç kez dövdüğünü de sözlerine ilave etti.

CANSEL İLE F.Y’NİN AŞKINI NASIL VE NE ZAMAN ÖĞRENDİ

İcikler Mahallesindeki ortaokulu bitirmesinin ardından 4 yıl önce Demirci İmam Hatip Lisesine yazdırdıkları Cansel’in F.Y ile ilişkisi de Demirci’de başladı diyen anne kızlarını bir türlü ikna edemediklerini okul içinde de disiplinsiz davranışları yüzünden babanın isteği ile kızlarını okuldan aldıklarını belirtti.

Kendilerinin hayvancılık yaptığını sabah erken saatlerde evden çıkıp öğle sıcağı çöktüğünde eve döndüklerini ve akşamüstü sıcaklık düştükten sonra yine hayvanları otlatmak üzere dağlara gittiklerini söyleyen Bağlı “ Kızım biz evde yokken evde yalnız kalıyor. Biz geldiğimizde hep evde olurdu hayvanların ağıl kapılarını açıp bizi karşılardı. F ile görüştüklerini hepimiz biliyorduk “ dedi.

ŞUBAT AYINDA KENDİ ELİMDE YAKALADIM

Şubat ayı içinde bir gün eve erken döndüğünü söyleyen anne” kızım kapıyı vurmama rağmen bir türlü kapıyı açmadı. Şüphelendim ve ısrarla kapıyı vurup içerde olduğunu söyleyerek bağırmaya başladım kapıyı açan kızım paniklemiş ve heyecanlanmıştı ısrarla bana “ya bir şey yok, evde burada bir şey yok” demesine rağmen ben hışımla içeri odaya daldım, evin içindeki eşyaları koyduğumuz yüklük diye tabir edilen yerin içinde F.Y’yi kendi elimle yakaladım. Kızgınlığım yüzünden ben bağırırken kızım Cansel ve sevgilisi F birden koşarak evden uzaklaşmaya başladılar bende arkalarından koşmaya başladım. Bu kovalamaca Hüdük göleti yoluna kadar sürdü oğlanın orada motoru varmış motora binip uzaklaştılar.

Eşime haber verdim Jandarmayı aradık. F. Serçeler Mahallesindeki evlerine götürmüş kızı Jandarma kızı alıp geldi bize teslim etti.”

Kızımı ikna edemedim. Ne söylediysem kafasına laf girmedi diyen anne Bağlı “ Cansel’e defalarca kızım yaşın daha çok küçük, tamam sevgine saygı duyuyorum, oğlanda askere gitmedi, ikinizde ezileceksiniz, hayat çok ağır yapma etme, aileler arasında bir nişan takalım oğlan askerden gelsin sizleri evlendirelim dedim, görüşmelerini buluşmalarını yapma diye söylediysem de engel olamadım.

F.’yi bizde benimsedik evimize rahatça girip çıkmasına kızla görüşmelerine müsaade ettik. Serçeler’den hergün motosikletine biner gelir evimizde yer içer Cansel ile konuşurlardı. Son günlerde gelemediği zaman telefonda konuşurlarken çok tartıştıklarına şahit oldum. Cansel telefonda konuşurken bazen yüksek sesle bağırıyor telefonda kavga ediyorlardı. Buna özellikle son günlerde daha çok şahit oldum. F. ile konuştum, oğlan bana Cansel’in başka erkeklerle de görüştüğünü, kendisinin onu çok sevdiğini, başka erkeklerle görüştüğünü Cansel’in diğer telefon hattını aldığını ve her sabah telefona baktığında başka erkeklerden mesajlar ve aramalar geldiğinde anladığını söyledi, F. Cansel’i çok kıskanıyordu “

AMCAKIZI NEŞE BAĞLI CANSEL’İN AKRANI OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞEY BİLİYOR

Henüz 19 yaşında olduğunu öğrendiğimiz ve Cansel’in kaybolmasından bir gün önce çalıştığı İzmir ilinden Hüdük Mahallesine geldiğini ifade eden Cansel’in amcakızı Neşe Bağlı ile de uzun süren bir röportaj yaptık. Kendisi kameralar önünde konuşmayacağını söylediği için çekim dışında görüşmemizi ve yazmamızı kabul etti. Neşe “ Cansel ile F arasındaki ilişkiyi 4 yıldır biliyorum. Cansel kaybolmazdan bir gün önce ben köye geldim. Pazartesi akşamüstü ben yolda gelirken tost yaptırmıştım, onunla birlikte yedik ve sohbet edip hasret giderdik. F. ile durumlar nasıl diye sorduğumda,” ben onla görüşmüyorum, beni çok kırdı “ dedi. Bende daha önceki kavgalarını bildiğim için hadi hadi geçer sen F’siz yapamazsın deyince gülüştük.

Ben daha sonra onların evinden ayrılıp kendi evimize gittim.

F. CANSELİ ÇOK KISKANIRDI

Cansel ile İzmir’e gitmediği dönemlerde sürekli birlikte olduklarını söyleyen Amcakızı Bağlı “Cansel sürekli telefonla görüşürdü, F’yi severdi, anne ve babası hayvan otlatmaya gittiler mi F’yi arar buluşurlardı. F.Motosikleti ile gelir Cansel’i bindirir bu çevredeki çamlıklarda ve özellikle Tavşanca dediğimiz yerlerde görüşürlerdi. Annesi babası gelmeden hemen önce eve gelir durumu çaktırmazdı.

CANSEL F. İÇİN BENİMLE DE KAVGA ETTİ

Cansel ile yanında ben olduğum için ailesi izin verir yevmiye karşılığı tütün kırmaya giderdik. Bir gün yine tütün kırmaya gittiğimizde Cansel telefonu omzuyla başının arasına sıkıştırıp elleriyle tütün kırarken sürekli konuşuyordu. Gün içinde biz çalışmaya devam ederken bir anda motosiklet ile çalıştığımız tütün tarlasına F.  geldi. Cansel işi bırakıp gitmek istedi. Ben hem tarla sahibine yanlış olduğunu, hem de ailesinin bana güven duyduğu için kendisini benim yanımda çalışmaya gönderdiğini söyleyerek F. ile gitmesine karşı çıktım. Bir süre tartıştık ama en son Cansel bana dönüp “ Kızım sen benim anam mısın, babam mısın, sana ne, ben isteğim zaman sevgilimle buluşurum, alta gelirim üste gelirim sana ne “^diyerek çekip gitti.

CANSEL’İN BAŞKA ERKEKLERLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ DE BİLİYORUM

Cansel elinden telefonu hiç düşürmezdi. F’nin dışında mahallemizin hemen yakınında bulunan gölet inşaatındaki şahıslarla görüştüğünü de biliyorum. Hatta görüştüklerinden birinin yaşı 50 adam palabıyıklı amcama benzeyen biriydi birkaç kez gördüm. Bu çalışanın bunların kiracısı olduğunu biliyorum, Cansel’e bazen para verir, bazen telefonuna kontür yükletirdi. Yine aynı yerde çalışan Z. İsminde biriyle de konuştuğunu ve hatta buluştuğunu biliyorum.

Z. İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFI F. YAKALAYINCA KAVGA ETMİŞLER

Gölet inşaatında çalışan Z. İle Cansel bir gün çamlıkta buluşmuşlar. Hatıra olsun diye cep telefonuyla fotoğrafta çektirmişler. Cansel bu fotoyu özel bir dosyaya saklamış. Başka bir gün yine arazi de bu kez F. ile buluştuklarında F. Cansel’in telefonunu kurcalamak istemiş, Cansel karşı çıkınca elinden zorla telefonu almış ve özel dosyada bulunan Z. İle Cansel’in bir arada çekildiği fotoğrafı görmüş, çok sinirlenmiş, Cansel’in ifadesi ağzından köpükler çıkmış, Cansel’e bir iki tokat atmış, bıçak çekmiş, F. belinde kılıfı olan bir bıçağı sürekli taşırdı bunu defalarca gördüm, Cansel’e ölümün benim elimden olacak diye bıçağı çekip göstermiş, bıçağı boğazına dayamış başkalarıyla görüştüğün sürece seni öldürürüm, sana 4 yılımı verdim, sen benim namusumsun deyip telefonu yere çarpmış, hattı kırmış, Cansel telefonu alıp eve geldiğinde yüzü gözü kıpkırmızıydı ve olayı sıcaklığıyla bana böyle anlatmıştı “.



TUTUKLANAN AĞABEY AKIN BAĞLI NİYE HÜDÜK’E GELDİ?

Demirci Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadesi sonunda mahkemeye sevk edilip, tutuklanma kararıyla babası ile birlikte Salihli Cezaevine gönderilen ağabey Akın Bağlı İzmir’de inşaat işlerinde çalışan bir işçi. Hasat mevsimi nedeniyle oğlu ile görüştüğünde anne Nurhayat Bağlı oğluna “ Harman değirmen zamanı, hem hayvanlar hem tarla işlerinde yardıma ihtiyacımız var, hem bize yardıma gel, hem de sana bir kız buldum, aileler olarak tanıştık, bize de davet ettik, geldiklerinde kızı bir gör “ deyip oğlanı buraya çağırmış.

Cansel’in kaybolmazdan bir gün önce Pazartesi günü aileler ve evlendirmeyi düşündükleri gençler Bağlı ailesinin evinde bir araya gelmişler. Cansel’de o gün misafirlere ikramları servis edip, ağabeyi ve aday yengesini bir arada cep telefonuyla fotoğraflamış.

Anne Bağlı bizimle görüşmemiz sırasında “oğlum kesinlikle böyle bir şey yapacak insan değildir, biz bazı konuları onunla konuşmadık bile, nasıl oldu nasıl ifade verdi de tutuklandı anlamış değilim “ dedi.

 

CANSEL’İN KAYBOLDUĞU GÜN NELER YAŞANDI?

RÖPORTAJIMIZIN 2. BÖLÜMÜ YER SORUNUMUZ NEDENİYLE YARIN YAYINLANACAKTIR.

BU GECE SAAT 00.00’DAN İTİBAREN 2. BÖLÜMÜ OKUYABİLİRSİNİZ..RÖPORTAJIN TAMAMININ YER ALDIĞI VİDEO İKİNCİ BÖLÜMLE BİRLİKTE YAYINLANACAKTIR.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2016, 17:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
F b
F b - 8 yıl Önce

Resmen sevgilisine düzmece kurmuşlar ben hiç inanmıyorum. Sevgilisinin yaptığına

xx
xx - 8 yıl Önce

bak bakalım kim işlemiş cinayeti

SIRADAKİ HABER