Demirci Belediyesinde neler oluyor ?

Tüccar pratiği yönetimlere yansıdığı zaman, haramdı helaldi ayırma kavramları da birbirinin içinde yok olur gider. Seçilmiş olmanın verdiği özgüven veya muktedirlik öncelikli olarak dürüstlük ve adilane emanete sahip çıkmayı gerektirse de, Demirci ilçemizde maalesef bu doğrular geçerli değil.

Demirci Belediyesinde neler oluyor ?
 Tüccar pratiği yönetimlere yansıdığı zaman, haramdı helaldi ayırma kavramları da birbirinin içinde yok olur gider.

Seçilmiş olmanın verdiği özgüven veya muktedirlik öncelikli olarak dürüstlük ve adilane emanete sahip çıkmayı gerektirse de, Demirci ilçemizde maalesef bu doğrular geçerli değil.

Demirci Belediyesi ve Büyükşehir Meclis üyesi Mustafa Akın geçenlerde kendi özel aracıyla kaza yapıp Fatih Mahallesindeki bir eve çarparak hasar ve zarar verdi.

Kazanın olduğu yerde 5 dakika içinde oradaki tek gazeteci bendim.

Durumu sıcağı sıcağına görüp bunu çalıştığım gazetelerde ve kendi internet haber sitemde kazayı habere dönüştürüp yayınladım.

 

Aradan 2 gün geçti. Bir telefon çaldı, derkken aynı konuda 2-3-4-5-6-7… kez arandım. Kaza yerine tekrar gittim ki telefonda anlatılanlar doğruydu.

Kaza sırasında hasar gören evde belediyenin elemanları ve belediyenin araçları malzemeleriyle ev tamir ediliyordu.

Konuyu anladım dinledim, belediyecilikte bildiğim doğrulara ters bir durum vardı ve beni defalarca telefonla arayan vatandaşların şikâyetleri doğruydu. Bu durumu da fotoğrafladım.

Hem mevcut belediyedeki ilgililerden, hem de belediye ve mevzuatlarla ilgili bilgisine güvendiğim kişilerden resmi anlamda bilgiler edindim.

Mevcut yasalarla Demirci Belediyesinin böyle bir tamiratı yapabilmesi mümkün değildi ve hali hazırda yapılmakta olan işlem suç teşkil ediyordu.

 

Kamu adına görev yapan bir gazeteci olarak halkın güvenerek beni aramasını ve bu işi takip etmem konusunda duyduğu güveni boşa çıkaramazdım.

Sosyal medya hesabımdan belediye elemanlarının adı geçen evde çalışırken çektiğim fotolarını da koyup Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ‘a hitaben bu gelişmeyi anlatan bir paylaşım yazdım.

Selami Bey her zamanki gibi suskunluğunu sürdürürken, bu paylaşımımın yorum bölümüne kazayı yapan Mustafa Akın bir açıklama yaptı.

Akın açıklamasında kazadan sonra evi hasar gören vatandaşı mağdur etmemek için Belediye Başkanı Selami Selçuk’u aradığını, evin bir an önce tamir edilmesi için yardımcı olmasını istediğini ve kendisinin halen hasta yatağında olduğunu belirterek en kısa zamanda bu eve yapılacak harcamalarla ilgili makbuzu bana göndereceğini yazıyordu.

 

İŞTE HATA BURADA BAŞLIYOR

Kaza yapmış bir meclis üyesi ve siyaset arkadaşının bu isteğini yerine getirmesi istenen Demirci Belediye Başkanı tüccar pratiğiyle olaya el atıp verdiği talimatla bu iş için belediyenin imkânlarını seferber ediyordu.

Aslında işte yazının başında anlattığım emaneti iyi kullanma ve hakkaniyet ölçüsü içinde davranması gereken şehriemin ünvanlı zat olarak burada kılı kırk yarıp bu işi piyasadan birilerine yaptırmakla yardımcı olmalı arkadaşının bu isteğini yerine getirmeliydi. Demirci Belediyesinin kanunen de böyle bir inşaat yapması daha sonra bedelini tahsil etmesi de kanunen mümkün değil zaten.


 

MUSTAFA AKIN MAKBUZ VE BELGELERİ GÖNDERMEYİP SOSYAL MEDYADAN YAYINLADI

Evin hasarı pişkince bir kararlılıkla tüm bu gelişmelere rağmen belediyenin işçisi, malzemesi ve araçlarıyla tamir edildi.

Evi hasar gören vatandaşta sosyal medya hesabından Selami Selçuk ile Mustafa Akın ‘a teşekkür bile etti.

Mustafa Akın Demirci belediyesine hangi yöntem ve resmiyetle tanzim edildiyse iki imzalı bir tadilat vesikası düzenlettirip, bu vesikaya göre tahakkuk ettirilen bedeli belediye veznesine ödeyip ilgili makbuzu da kendisine ait sosyal medya hesabından yayınladı.

 

EVRAK YAYINLAYIP DURUMU GEÇİŞTİRMEK TAM DA BUNA DENİR

Mustafa Akın ‘ın sosyal medya hesabından yayınladığı makbuz ve evrak fotonun çözünürlüğü düşük olduğundan çok net olmasa da photo shop tekniğiyle fotonun üzerindeki yazılanları inceleme fırsatı buldum.

Akın ilk açıklamasında evrakları sana göndereceğim demiş, ben de gönderdiğiniz anda bunu yayınlayacağım sözü vermiştim. Oysa evrak bize gelmeyip direk yayınlanınca “bunun altında da bir hinlik var mıdır ki” diye elbette düşündüm.

Evrakları incelediğimde o tahmin ettiğim “şark kurnazlığı” tabir edilecek şeyi de yakaladım.

Belediyenin inşaat mühendisi ve teknikerinin imzalarıyla sabitlenen tadilat ve inşaat bedeli 2015 yılına ait fiyatlar üzerinde tanzim edilmişti. Yanlış üzerine yanlış, hukuksuzluk, adaletsizlik ve evrakı kılıfına uydurma üzerine entrika işte tam da buna denirdi.

Belediyenin özel şahsa ait bir evde yaptığı tadilat inşaat kanun dışı iken, bir de sırf bizim sosyal medyada yazdığımız ve Demirci kamuoyunca da yakından takip edilen ve beklenen bu belgeleri tanzim ederken de daha az para yatırıp makbuzu da gösterebilmek için böyle bir yöntem kullanılmıştı.

İnşaat 2016 yılında yapıldı fiyat bedeli ise 2015 yılı fiyatları üzerinden belediyeye makbuz olarak yatırılmıştı.

Bununla ilgili de ikinci bir paylaşımı yine sosyal medya üzerinden yapıp bu “şark kurnazlığı” nı hem benim hem de Demirci kamuoyunun yemeyeceğini belirttim.

Şimdi bu 2015 ve 2016 yıllarının fiyat farkının da yatırıldığı makbuzu bekliyoruz.

Ha bu arada tadilat ve inşaat vesikasını 2016 ‘da yapılan inşaat ve harcamalar için 2015 yılı tarifelerinden tanzim eden tekniker ve mühendis elemanlara sadece şunu diyorum yaptığınız suç bunun hesabını verirsiniz. Gün ola harman ola…

 

MUSTAFA AKIN ‘IN PAYLAŞIMINA YORUM BIRAKANLARA

Mustafa Akın bu belgeleri kendi sosyal medya hesabından yayınlayınca yorum yapanlar da olmuş.Yorum yapanlar arasında enteresan kişiler de var. Bakın neler yazmışlar..

Bu yorumu yapan zat halen belediye meclis üyesi. Çarşıda adamlığını kantara koyup çektiremeyenlerden biri maalesef.Taktığı rozetin ağırlığını bile çekemediğini görüyoruz. Beni ve gazeteciliğimi itibarsızlaştırıp güya kendince adamcıklık yapmaya kalkmış. Bu zat siyaset turları başladığında günde en az beş defa beni arayıp kendini parlatmam için reklamını yapmam için yalım yalım yalvardığı günleri çabuk unutmuş sanırım. Adaylığı sırasında biz de onun genç biri olması ve hırsını görmüş yardımcı olmaya çalışmıştık. Bu tabii ki profesyonel ölçüler içinde olmuştu anlayacağınız hizmetin bedelini alarak tanınması için üç beş yayın yapmıştık. Ancak kısa zamanda hayal kırıklığına uğramış ve bu işin adamı olmadığını da anlamıştık. Güncel tabirle "kandırıldık" vesselam.

Demirci belediyesinin taşeron çalışanı Selami Başkanın şoförü,danışmanı,yaveri pozisyonunda biri bu da. Benimle ilgili güya yazdıklarına bakınca ahlak abidesi sanırsınız. Bununla ilgili haftada en az 2-3 gaf gelir memlekette her yerde konuşulur ama bu arkadaş ortalıkta seyyar mobese anteni gibi dolaşır duyamaz. Karakter zayıflığı ve ahlaki melekeleri meselesine gelirsek bak burada tam bir çamurun içine girersin patinaj yapar çıkamazsın. Senin Hz Hasan gibi gezdiğin dönemde bana kadar gelen ve memlekette ayyuka çıkan şeylerin peşine bile düşmedim, çünkü tarzım değil , ben magazin haberi yapmıyorum.Bu ahlak ve karakter işlerine girme istersen sonra belediyenin resmi plakalı VİP minibüsü ile  bile işin içinden çıkamazsın.

Bu zatı hiç tanımam. Bizim belediyenin saçı bitmedik yetimin hakkını kolladığımız, vatandaşın tepkisini ortaya çıkardığımız yayına böyle bir yorum getiren adamı zaten kaale almamak lazım. Bu ve buna benzer zatları serbest bırakmak lazım.

SON SÖZ
Yukarıda anlata geldiğim olayın özü şudur.
Emanet iyi korunmamaktadır.
Görülenler,milletin gözü önünde gerçekleşenler ortadadır.
Kendilerine göre yöntem geliştirip, işlerine bakanlar siyasetin böyle kataküllelerle yürütülebileceğini adeta millete dayatmaktadır.
Kul hakkı felsefesi bunlar için bir hiçtir.
Demircili hemşerilerime şunu söylüyorum.
Bu yayınları yapınca yüzlerce telefon açıp teşekkür ediyorsunuz, çarşıda pazarda karşılaşınca elimi sıkıp tebrik ediyorsunuz.
İyi arkadaşta, işte her şey meydanda, niye çıkıp sandıkta bu adamlara şamarı atıp yerlerine oturtmuyorsunuz?
Sıra siz de hadi bakalım...

Mustafa Temiz


Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 01:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet yıldız
mehmet yıldız - 8 yıl Önce

bu dunyanın obur tarafıda var ak kounlar
haramla calmakla beslenmeyın yeterrr

Hasan Ağır
Hasan Ağır - 8 yıl Önce

Boşuna uğraşma Mustafacım.. bu millet celladına aşıksa yapacak bişey yok.

leman yarış
leman yarış - 8 yıl Önce

maalesef her aynı mustafa temiz kardeşim.haram saltanatına dur diyemediğimiz için bize de yazıklar olsun

Osmanli
Osmanli - 8 yıl Önce

Sayın Mustafa bey. Ben bir ak partiliyim. Ama demircide olanlari görüyoruz. Adam gibi adamlardan var hizmet için çalışan. Ama çoğu hizmeti bırak makam için yarışır durumda. Sizi biz seçtik. Sizin havaniz kime arkadaş. Kendinize gelin artistigi bırakın Demirci için çalışın. Yoksa bidaki secimlerde bin pişman olacaksınız.

SIRADAKİ HABER