Demirci Lisesi meclise taşındı

Manisa 'nın Demirci ilçesinde ilçenin gündeminde tarihi ismiyle Demirci Lisesi şu an ki adıyla Halıkent Anadolu Lisesinin kapatılması var. İlçede bomba etkisi yaratan bu haberin duyulmasının ardından Demirci Kaymakamlığında Kaymakam Atila Kantay başkanlığında ilçedeki tüm STK ve siyasi parti ilçe başkanlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Okulun kapatılmaması için ise Cumhuriyet Halk Partisi Demirci İlçe Başkanlığı bir imza kampanyası düzenledi. İlçenin belli noktalarına kurulan stantlarda Demircililer lisenin kapatılmaması için yoğun bir imza verdi. Lisenin kapatılması ile ilgili olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'de konuyu TBMM'ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 'ya Demirci Halıkent Anadolu Lisesi için alınan bu karar için soru önergesi verdi. Biçer ayrıca Manisa Son Haber'e de açıklamalarda bulundu.

Demirci Lisesi meclise taşındı
selcuk
 Manisa 'nın Demirci ilçesinde ilçenin gündeminde tarihi ismiyle Demirci Lisesi şu an ki adıyla Halıkent Anadolu Lisesinin kapatılması var. İlçede bomba etkisi yaratan bu haberin duyulmasının ardından Demirci Kaymakamlığında Kaymakam Atila Kantay başkanlığında ilçedeki tüm STK ve siyasi parti ilçe başkanlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Okulun kapatılmaması için ise Cumhuriyet Halk Partisi Demirci İlçe Başkanlığı ise bir imza kampanyası düzenledi. İlçenin belli noktalarına kurulan stantlarda Demircililer lisenin kapatılmaması için yoğun bir imza verdi. Lisenin kapatılması ile ilgili olarak CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'de konuyu TBMM'ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 'ya Demirci Halıkent Anadolu Lisesi için alınan bu karar için soru önergesi verdi. Biçer ayrıca Manisa Son Haber'e de açıklamalarda bulundu.





DÜŞÜK ÜNİVERSİTE GİRİŞ ORANI BAHANESİYLE KÖKLÜ TARİHİ OLAN LİSEYİ KAPATIYORLAR!

 Emrullah Efendi’nin ‘’Şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim’’ sözü Demirci'de gerçek oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Demirci Kaymakamlığı Demirci Halıkent Anadolu Lisesini akıldan ve sorumluluktan uzak bir şekilde kapatma kararı aldı.

Bahane hazır. Üniversitelere girme oranı düşük.

Bu akıl yürütme ile ülkede okul kalmaması gerekir.

Eğitim sistemini 14 yıl boyunca 10 kez değiştirip Çağın gerçeklerinden ve bilimsellikten uzak kaotik sistemlerle başarısını düşürdükleri Türk milli eğitim sistemini çocuk oyuncağına dönüştürdükleri yetmiyormuş gibi şimdi de düşen okul başarılarını yükseltme yolları bulmak yerine okul kapatıyorlar.

Evet okul başarısı düşük diye okul kapatıyorlar.

Başarıyı Nasıl yukarı çekeriz yerine okul kapatan bir zihniyete teslim olmuş durumdayız.

Oysa Demirci halkı eğitim alanında vaat edilen yatırımları beklemekte, eğitimin sorunlarına çözüm istemektedir. Bunun yerine raporla okul başarısı düştü diye ispat edilmeye çalışılan sorun Halıkent Anadolu Lisesi’nin sorunu değildir. Okul kapatıldığında bu sorun çözülmeyeceği gibi bu öğrencilerin kaybedilmesi anlamına gelecektir. Eğitim kenti, olarak değerlendirilen Demirci civar ilçelere öğrenci göndermeyi değil ilçe dışındaki öğrencilerin tercih edebileceği cazip eğitim kurumlarını talep etmektedir.

Bu sorunu bugün Meclis gündemine taşıyarak bakan Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle sunduğum soru önergesinin cevabını bekleyeceğim.











Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 19:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilmiyorlar ki
Bilmiyorlar ki - 8 yıl Önce

Bilmiyorlar ki bu kadar cocugu lise cagina gelmeden İmam Hatip Lisesine aldilar, ama bilmiyorlar ki bu cocuklardan ne imam olur ne hatip.. Muhendis, ogretmen, doktor, asker, savci, avukat dururken once ona kaldik yalakalik olsun diye bugununu satan cocuklarini oralara gonderenlere o cocuklarin haklari helal degildir olmaz herseyden once dusunce gucunu hayal etme kabiliyetini aldiginiz sonrasindada kendi bugununuz icin cocugunuzu yaktiginiz icin..

SIRADAKİ HABER