Demirci'ye Cengiz Ergün'den yeni bir müjde daha geldi

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında Demirci ilçesine yapılacak olan CBÜ Meslek Yüksek Okulu ek binaları konusunda yapılacak çalışmalar gündeme geldi. İlçede yapılacak olan okulun bahçe düzenlemesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması sözünü veren Başkan Ergün, öğrenciler için güzel bir rekreasyon alanının ilçeye kazandırılacağını söyledi.

Demirci'ye Cengiz Ergün'den yeni bir müjde daha geldi
 Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında Manisa ve ilçelerine kazanç getirecek hizmetler oylandı. Gündem maddeleri arasında Saruhanlı’da bulunan arazinin imar planlamasının yapılması ile ilgili teklif görüşüldü. Madde üzerine söz alan MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, “Orada bulunan Tariş’in 2 ayrı kuruluşu var. Meclisten geçtikten sonra itiraz gelmiş. Tariş Üzüm İşletmeleri itirazı üzerine inceledik. Yanlış olduğunu tespit ettiğimiz için reddini talep ediyoruz” dedi. Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanı Zeki Bilgin de, “550 kişi imza toplayıp itiraz etti. Biz de önce kabul ettik ancak kararın yanlış olduğunu tespit ederek ret oyu kullanmaya karar verdik” dedi. Bunun üzerine maddenin komisyonda yeniden görüşülmesi oybirliğiyle karara bağlandı.



Demirci’ye Yüksekokul ek binaları için çalışma başlıyor

Meclis maddeleri arasında mülkiyeti Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait bin
521 metrekare arsanın Meslek Yüksek Okulu ek binaları için Celal Bayar Üniversitesi’ne devredilmesi konusu da gündeme geldi. İlgili madde üzerine konuşan MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü, “Orada sondajlarımız var. Su sondajları zarar görebilir. Üniversiteye verelim ama dizaynı yapıp öyle verelim. Sıkıntımız su sondajlarının zarar görmemesi” dedi. Demirci ziyaretinde söz konusu alanda inceleme yaptığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Demirci ziyaretimizde mevcut alana bizzat baktım. Okulun yanında su sondajının olduğu ve 5-6 bin nüfusun buradan su aldığını gördük. Ben de kendilerine mevcut alanın yan tarafında Demirci Belediyesi’ne ait alana ek binaların yapılması, sondajların bulunduğu alanın da rekreasyon alanı şeklinde proje düzenlemesini yapalım şeklinde izah ettim. Bunu dekanımız ve rektörümüz olumlu karşılamış. Sonuçta ilçe merkezindeki 5-6 bin kişiye su veriliyor. Sondaj alanı korunmak suretiyle yeşil alan düzenlemesi tarafımızca yapılacak” dedi.



Öğrencilerin yaşam alanı Büyükşehir’den


İlgili madde üzerine söz alan Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk da, “2 yıl önce ilçemizin su ihtiyacı olduğunu ifade etmiştim. Şuan itibariyle yok. Bunu geciktirmeden yapmanızı istiyoruz. Demir tavında dövülür. Zaman geçirilmeden Büyükşehir tarafından tahsis edilmesini talep ediyoruz. Bu alan resmi tesis alanı” dedi. İmar Komisyonu Başkanı AKP’li Can Mercül de, komisyona yanlış bilgi verilmesi nedeniyle mazbatanın yanlış hazırlandığını belirterek, gerekli düzeltmelerin yapılabileceğini söyledi. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak okulun bahçe düzenlemesinin yapılacağının sözünü verdi. Başkan Ergün, öğrenciler için güzel bir rekreasyon alanının ilçeye kazandırılacağını söyledi.

Yeniköy’ün yolu programa alınacak

Meclis’e Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz önerge vererek, Gölmarmara-Salihli arasındaki Gölmarmara’ya bağlı Yeniköy Mahallesi’nin yolunun yapılmasını talep etti. Önerge üzerine konuşan Başkan Ergün, söz konusu yolun hemen programa alınarak yapılması talimatını verdi. İl genelinde yoğun bir asfalt programı başlattıklarını ve çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Ergün, Yeniköy’ün yolunun da yenileneceğini söyledi. Meclise verilen il genelindeki amatör spor kulüplerine nakdi yardım sağlanması talebi üzerine de konuşan Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi dönemimizde de Manisa’daki 96 takıma malzeme desteğinde bulunuyorduk. Gereğini yaparız. Ulaşım noktasında deplasman giderlerini karşılıyoruz. Spor kulüplerimize desteğimiz devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek” dedi. 54 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Büyükşe
hir Meclisi birleşimi, 11 Kasım Çarşamba günü saat 18.00’de toplanmak üzere kapandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER