Demirtaş'a sukast girişimi

Can Dündar ve gazeteci Erdem Gül yargılanmaları Çağlayan adliyesinde devam ediyor. İkisinin yargılanması ülkede iki ayrı fikir ortaya çıkarırken herkes konu hakkında yorum yapıyor.

Demirtaş'a sukast girişimi

Can Dündar ve gazeteci Erdem Gül yargılanmaları Çağlayan adliyesinde devam ediyor. İkisinin yargılanması ülkede iki ayrı fikir ortaya çıkarırken herkes konu hakkında yorum yapıyor. İki gazetecinin yargılanmaları sırasında adliyeye birçok akademisyen, gazeteci destek için katılırken bunlara konsolos görevlilerinin de eklenmesi davayı yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdırmış giden konsolos görevlilerine sizin orda ne işiniz var diye seslenmişti.



Cumhuriyet Gazetesinin Haberi Bir Gerçeği Ortaya Çıkardı



Cumhurbaşkanı devlet sırlarını yayınlamak nedeniyle suçlanan iki gazeteciye destek veren konsolosları katıldığı toplantıda çok ağır eleştirmişti. Toplantı sırasında görevlilere seslenen Erdoğan görevliler için sizin orda ne işiniz var işinize bakın sizin yetkileriniz bina sınırları içinde demişti. İnsan haklarını bahane ettiklerini iddia eden Erdoğan darbe girişimi ile ilgili kayıtsız kalındığına vurgu yaptı. Erdoğan yargılanan gazetecilerin mahkemesi ile ilgili konuşurken Dündar ve Gül için gazeteci demesi önemli bir ayrıntıydı. Bu yaşanan olay sonrasında Cumhuriyet Gazetesi Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde yargılanma süreci sırasında ziyaretine gelen Amerika Konsolosu ile olan fotoğrafını yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER