İşte Anket Sonucu! Manisa'nın En Başarılı Belediye Başkanı Kim Oldu?

Manisa Son Haber'de halkın nabzını tuttuğumuz sosyal konulardaki anketlerimizden biri daha sona erdi.

Manisa Son Haber
İşte Anket Sonucu! Manisa'nın En Başarılı Belediye Başkanı Kim Oldu?

Halkın yanında, cesur, ilkeli ve hızlı yayıncılık yapmaya çalışan Manisa Son Haber kimselerin dokunmaya cesaret edemediği, kamuyu ilgilendiren bir çok konudaki araştırma haberleriyle de göz doldurmaya, okurlarının güvenini kazanmaya devam ediyor.
"Manisa'nın En Başarılı Belediye Başkanı Size Göre Kim ?" sorusunu sorduğumuz ve 7 Haziran 2020 günü saat 10.00 'da başlayan anketimiz, 14 Haziran 2020 günü saat 23.59 'da sona erdi.
Anketimize Manisa ili yoğun olmak üzere yurtdışından ve Türkiye'nin her yerinden oy kullanıldı. TE Bilişim Alt yapılı Site Temamız ile gayet güvenli bir sistemle yapılan anketimize olağanüstü bir ilgi oldu.
Sistem güvenliği esasıyla cep telefonu, PC veya tabletlerden kullanılabilen oylar her cihaz ve her wifi için tek oy hakkını verdi. Dolayısıyla bir kişinin aynı cihazla veya aynı internet ağı üzerinden çoklu oy kullanması mümkün değildi. Tamamen şeffaf ve sürekli kullanılan oylardan sonra tabloların yüzdelerinin görülebildiği anketimize, insanlar oyları yanısıra, aynı sütunda bulunan yorum bölümüne de yorum bırakarak, düşüncelerini de paylaşmış oldular.
Seçimlerin ardından çalışmalarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve 17 ilçe belediye başkanı, seçimlerden sonra başlayan ve  tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs Pandemi Salgını süreci olmak üzere, belediyecilik hizmetleriyle okurlarımız karşısında deyim yerinde ise görücüye çıkmış oldular.


MANİSA SON HABER  OKURLARINDAN GÜVEN OYU ALDI
Manisa Son Haber yapmış olduğu bu son anketle okurlarından da güvenoyu almış oldu.


SARUHANLI BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİLGİN 1. OLDU


Anketimizde 37 bin 709 oy kullanıldı.
Bu oyların 4085'ini alan Saruhanlı ilçemizin CHP'den seçilmiş belediye başkanı Zeki Bilgin oyların yüzde 10,8'ini alarak, 1. oldu.


Manisa'nın En Başarılı Belediye Başkanı Size Göre Kim ? sorumuza tek tercih ile yanıt veren okurlarımız, kullanılan oylardan 3853 'ünü Gördes ilçemizin AK Parti'den seçilmiş belediye başkanı Muhammet Akyol'a kullanarak kendisini yüzde 10,2 ile  2. sıraya layık gördü.


Anketimize gösterilen ilgi ilk dakikalardan itibaren belli olmaya başladı. Kullanılan oyların 3681'ini alan Şehzadeler ilçemizin AK Partiden seçilmiş belediye başkanı Ömer Faruk Çelik'i de yüzde 9,8 ile 3. lük sırasına getirmiş oldu.
Genel oylarda tablo şöyle gerçekleşti.


Manisa Son Haber'in yaptığı bu anketler, idarecilerimize ve yetkililere umarız ki  ilham kaynağı olmuştur düşüncesindeyiz. 
Zira halkın seçimden seçime iradesini ortaya koyduğu süreçten hariç böyle bir platformda da fikrini ve düşüncelerini beyan etmesi, bizce önemli bir donedir. İdarecilerimize yeni bir yol haritası ve süreci yeniden değerlendirme fırsatını verecektir.


MANİSA SON HABER OKURLARI ANKETİMİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMA GAYRETLERİNE FIRSAT VERMEDİ
Anketimizin duyurularının sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanmasının ardından, gerek basın, gerekse belli siyasi kesimlerden teknik olarak bilgiden yoksun, güvenliği konusunda ise ön yargılı bir yaklaşımla itibarsızlaştırma eylemleri içinde olundu.
Oysa yayın hayatına başladığı günden beri, yaptığı benzersiz hamlelerle, haberlerle vatandaşların büyük ilgisini çeken Manisa Son Haber yönetimi bu tepkilere karşı da alternatif seçenekleri masaya yatırarak, anket çalışmalarını bitirmişti.
Büyük bir kararlılıkla, anketimiz devam etti, okurlarımız ve takipçilerimiz de bu yürütülen itibarsızlaştırma çıkışlarına itibar etmeyerek, anketimize güvenerek, bu güvenliği de anında test ederek, şeffaf tabloyu sürekli izleyerek bu söylentilere meydan vermedi.


ANKETİMİZDE DERECEYE GİREN BAŞKANLARIMIZLA BULUŞACAĞIZ
Anket sonundaki 1., 2., ve 3. tabloya göre oluşan Saruhanlı Belediye Başkanımız Zeki Bilgin, Gördes Belediye Başkanımız Muhammet Akyol ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ile ilerleyen günlerde yapılacak temaslar ve randevularla buluşacağız.
Kendilerine bu anketin anısına birer plaket ve anketin detaylarının bulunduğu birer dosyayı da sunacağız.
Bu buluşmalarımızı da yine siz değerli okurlarımızla haberlerimizle paylaşacağız.
Dereceye giren belediye başkanlarımızı tebrik ediyor, siz değerli okurlarımıza da oylarınızla bu ankete katılarak destek verdiğiniz için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Manisa Son Haber tüm kararlılığıyla ve sizin desteğinizi de hissederek yayın hayatına devam edecektir.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 13:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kralkahraman
Kralkahraman - 4 yıl Önce

Oylar hizmete göre mi yoksa partiye göre mi verildi?

SIRADAKİ HABER