Demircililer Haykırıyor " Sayın Soylu bu adamı durdurun"

Manisa'nın Demirci ilçesinin AKP'li belediye başkanı Selami Selçuk ağaç katliamlarına kaldığı yerden devam ediyor.

Manisa Son Haber
Demircililer Haykırıyor " Sayın Soylu bu adamı durdurun"

Seçildiği günden beri çevreye duyarsız politikaları ve uygulamaları, gayri yasal imar işleri  ile sürekli gündemde kalan Demirci'nin AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk geçmiş yıllarda yaptığı çevre katliamlarına bugün bir yenisini daha ekledi.
İlçenin Akıncılar Mahallesi İlçe Sağlık Müdürlüğü karşısında yol kenarında bulunan yaklaşık 50 yıllık olduğu öğrenilen çam ağaçları Demirci Belediyesi ekipleri tarafından budanıyor bahanesiyle tepelerinden kesildi.


Mahalle halkının büyük tepkisini çeken bu katliam  çeşitli kurumlara da ihbar edildi.
Ağaçların tepelerinden kesildikten sonra bir daha dal çıkarmasının mümkün olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, " Selami Selçuk bu ağaçlardan ne istiyor, daha önce de mahallemizde okul yapılıyor bahanesiyle onlarca 50 yaşın üstünde ağaçlar kesildi " diyerek eleştirilerini sıraladılar. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenen vatandaşlar "Sayın Soylu bu adamı durdurun" diye de mesaj gönderdiler.


BAŞKAN SELÇUK AĞAÇ KESERKEN GÖZÜNÜ DAHİ KIRPMIYOR
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk daha önce de açık pazar yerinde yaptığı düzenlemeler sırasında onlarca ağacı keserek yok etmişti. Fatih Mahallesi İmam Hatip lisesi Caddesi üzerinde de geçtiğimiz yıllarda ağaçları kesen başkan yaptığı açıklama da " biz sadece ağaçları buduyoruz" demişti. Bilimsel olarak çam ağaçlarının böyle budanamayacağına dair bilgiler paylaşıldığında da " biz talimatı budayın diye vermiştik, personel biraz işi abartmış, ağaçları yok etmiş, yerine başka ağaçlar dikerek telafi edeceğiz" diyerek suçu belediye çalışanlarına atmıştı. Başkan Selçuk bugüne kadar, ilçenin yeşil alanı olarak, Spor Toto Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan sunni çim sahaları da icraatları arasında yeşil alan ifadesiyle halka anlatmıştı.


BAŞKAN SELÇUK AĞAÇ KESME KONUSUNDA SORUŞTURMA DA GEÇİRİYOR
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk orman ve ağaç konusundaki duyarsız icraatları yüzünden mahkemelik de olmuştu.
Demirci ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi sınırları içerisindeki orman arazisine daha önce de kaçak olarak kongre merkezi yapan ve çevreyi katlettiği açılan soruşturmalarla da belirlenen Başkan Selçuk, orman dikim sahası içinde kalan yere de uluslararası eğitim konferansı yapacağız bahanesiyle, ileri de yine rant kesimlerinin işine yarayacak şekilde gecekondu tipi bir bina yapmıştı.


Demirci Orman İşletmesinin suç tutanağı düzenlediği Başkan Selçuk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş soruşturma açılmıştı.
Soruşturma dosyası tamamlandıktan sonra soruşturmayı yürüten savcılık İçişleri Bakanlığından Başkan Selçuk hakkında soruşturma izni talep etmiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da bu orman arazisini işgal ettiği tespit edilen ve evrak üzerinde soruşturma kapsamında doğru bilgileri içermeyen yazışmalar yaptığı da tespit edildiğinden, Selçuk hakkında bakan Soylu tarafından soruşturma izni verilmişti. 


Koronavirüs pandemi salgını sürecinde ertelenen yargı süreci de bugün itibarıyla yeniden başlatıldı.


17 HAZİRAN  GÜNÜ BU AĞAÇ KATLİAMININ YAPILMASI TESADÜF MÜ?
Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü olarak 1994 yılından bu yana her yıl 17 Haziran, tüm dünyada “Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü” olarak kabul ediliyor. Her yıl bu günde yapılan etkinlikler ile ormansızlaşma, su ve vejetasyon kayıplarına bağlı olarak türlerin neslinin tükenmesi, insan için temiz su ve sağlıklı gıda tedarikinin tehlikeye girmesi gibi konulara dikkat çekiliyor. Böyle bir hassas günde Demirci ilçesinde yapılan bu ağaç katliamı da gözlerden kaçmadı.

Demirci Belediyesinin ağaç katliamı ulusal basında da yer aldı.

HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2020, 23:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER