Ağaçları budamadılar katlettiler

Manisa'nın Demirci ilçesinde ağaç katliamlarını sürdüren ilçenin Cumhur İttifakı ile seçilmiş AKP'li belediye başkanı Selami Selçuk'un geçtiğimiz gün Akıncılar Mahallesindeki ağaçları budamak için değil, katletmek için emir verdiği ortaya çıktı.

Manisa Son Haber
Ağaçları budamadılar katlettiler

İlçe Sağlık Müdürlüğü karşısında kaldırımda bulunan 50 yaşındaki üç adet çam ağacının budanmadığı resmen kesildiği ortaya çıktı.
Kesim devam ederken Manisa Son Haber Whatsapp ihbar hattına gelen ihbarı değerlendiren ekibimiz olay yerinde sıcağı sıcağına çekim yaptığı sırada ağaçların dallarının tamamının kesildiğini, ortada sadece ağaçların gövdesinin kaldığını görüntüledi.

AĞAÇLARI İŞTE BÖYLE KATLETTİLER


Haberin ulusal medyada yayınlanmasının ardından Demirci'de geldiği günden beri ağaçları katlederek yok eden bir anlayışla, sürekli ağaç kesen, icraatlarıyla öne çıkan başkan Selçuk'a da, vatandaşlar tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden ve özellikle doğasever yurttaşlar kesilen ağaçlardan üzüntü duyduklarını belirttiler, başkan Selçuk'u da bu uygulamalarından dolayı eleştiri yağmuruna tuttular.

AYNI SOKAK ÜZERİNDE AYNI ZAMANDA DİKİLEN ÇAM AĞAÇLARI..KESİLEN AĞAÇLAR DA TIPKI BÖYLE YEMYEŞİL DOĞAL BİR GÜZELLİK VERİYORDU

VATANDAŞLAR BU SOKAK ÜZERİNDEKİ BU AĞAÇLAR DA KESİLİR Mİ ENDİŞESİ ÇEKTİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR


MAZERETLERİ KABAHATLERİNDEN BÜYÜK

Nurullah Emekli-Akıncılar Mahallesi Muhtarı "AĞAÇLAR KALDIRIMLARA,BAHÇE DUVARLARINA VE KANALİZASYONA ZARAR VERİYORDU, KESİLMESİ İÇİN BEN DE İMZA VERDİM" dedi.


Haberin ulusal medyada yer alması ve sosyal medya üzerinden vatandaşların tepkilerinin artmasından sonra Manisa Son Haber'i arayan Akıncılar Mahallesi Muhtarı Nurullah Emekli, ağaç kesiminin kendi talepleri olduğunu, ağaçların köklerinin kaldırımı bozduğunu, bahçe duvarlarına zarar verdiğini ve o hat üzerinde bulunan kanalizasyon hattını da tıkayarak çalışmaz hale getirdiğini söyleyerek, kesim için yapılan katliamda haklılık yaratmaya çalıştı. 
Oysa yetişmiş bir ağacı kesmek ve doğal güzelliği bozmak yerine mazeret olarak gösterdiği diğer konuları ağaçları kesmeden de telafi edilebileceğini atlayan muhtarın, ağaçlar dibinden kesildiği halde ve toprağın üstünde kalan kısmının yok edilmesinin ardından, kendince haklılık gösterisi yaptığı ve mazeret olarak gösterdiği, kaldırımı bozan kökleri, bahçe duvarına zarar verdiği ve kanalizasyonu tıkayan ağacın kök kısımlarının halen toprağın altında olduğunu unutması da başka bir detay olarak dikkatlerden kaçmadı.


AĞAÇ KESMEMEK İÇİN DOĞA VE AĞAÇ SEVGİSİ OLAN İNSANLAR NELER YAPIYOR?
Bu örnekleri ağaçları katleden Selami Selçuk'a, ağaçları önemsemeyen kesilmesi için imza veren Muhtar Nurullah Emekli'ye ithafen yayınlıyoruz. İnsanlar ağaçları kesmemek için mimari düzenlemeler yaparak zamanında oraya dikilmiş ağaç yaşasın diye bakın neler yapıyorlar.
Bir ağacın 50 yılda yetiştiğini düşünememek, tabiatın ve ağaçların yaşama hakkını düşünememektir.

Başkan ve Muhtarın bu ağaç katliamı icraatlarını önce Allah'a havale ediyor, vatandaşların takdirine ve seçimlerde bunu değerlendirmelerine dikkat çekiyor, kamuoyunun ilgisine sunuyoruz.

ÇOK UZAKLARDAN ÖRNEK DEĞİL, BURASI MANİSA..

HABER-Mustafa Temiz-Manisa Son Haber

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 02:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER