Manisa Emniyetinden Baskın! Kadın Tacirlerine Büyük Vurgun!

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde Kuzey Afrika ülkelerinden çalıştırılmak ve evlendirilmek vaadiyle Türkiye'ye getirilerek insan ticareti yapan şebekeye polisten operasyon geldi.

Manisa Son Haber
Manisa Emniyetinden Baskın! Kadın  Tacirlerine Büyük Vurgun!

Yapılan açıklama şöyle ;
Kuzey Afrika ülkelerinden evlendirilmek veya çalıştırılmak vaadiyle ülkemize getirilen bayanlar üzerinden insan ticareti yapmak ve evlilik yaptıracakları şahıslardan haksız kazanç elde etmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapılması ile  ilgili olarak 20 Türk uyruklu ve 7 Fas uyruklu mağdurun bulunduğu belirlenerek Kırkağaç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde 25 şüpheli şahıs tespit edilmiştir. 15.06.2020 günü saat 05:30 da 25 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik olarak polis ve jandarma ekiplerince müşterek olarak yapılan eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
İşlemlerinin ardından 16.06.2020 günü adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslardan 17 şahıs savcılıkta alınan ifadelerinden sonra serbest bırakılmış, 6 sı erkek 2 si bayan olmak üzere 8 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Manisa halkının huzur ve güvenliği için Manisa Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 17.06.2020

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER