Başkan Selçuk’tan “Aman 2B işini hallet müdürüm” ziyareti mi?

Manisa'nın Demirci ilçesi AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk'un İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında verdiği soruşturma izninin hemen ardından yaptığı Orman Genel Müdürü ziyareti dikkat çekici bulundu.

Manisa Son Haber
Başkan Selçuk’tan “Aman 2B işini hallet müdürüm” ziyareti mi?

Selami Selçuk Orman arazisine yaptığı Kaçak Kongre Merkezi sonrası bir vatandaş ve Demirci Orman İşletme Müdürlüğü kendisi hakkındaCumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, yapılan soruşturma sonrasında idari ve hukuki araştırmalar bitirilmiş, Demirci Cumhuriyet Savcılığı da İçişleri Bakanlığından Selçuk hakkında soruşturma izini istemişti.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk  kendisi hakkında Bakanlığın verdiği soruşturma izninin hemen ertesi günü soluğu Orman Genel Müdürlüğünde aldı. Orman Genel Müdürü  Bekir Karacabey’i makamında ziyaret eden Başkan Selçuk, Genel Müdür Karacabey'e bir de Demirci ilçesinde dokunmuş halı hediye etti.

DEMİRCİ BELEDİYESİ BU ZİYARETİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Başkan Selami Selçuk'un Orman arazisine yaptığı kaçak kongre merkezi sonrası Bakanlığın verdiği soruşturma iznini verdiği haberi ülke gündemine ve televizyonların ana haber bültenlerine konu olmuştu.

Orman Genel Müdürü ziyaretini bu gündem içinde yapan Başkan Selçuk’un ziyaret haberinin Demirci Belediyesinin sosyal medya hesabından da yayınlanmasıyla Demirci’de günün konusu bu ziyaret oluverdi.

Başkan Selçuk hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kaçak kongre merkezini orman arazisini işgal ederek yaptığı ihlal ve hukuk dışı inşaat için verilen izin Demirci Cumhuriyet Başsavcılığına tebliğ edilmiş ve süreç başlamıştı.

Başkan Selçuk'un bu kararı tebliğ ettikten sonra Danıştay 2. dairesine Bakanın verdiği soruşturma iznine itiraz hakkı bulunuyor. Bu itirazın ardından Danıştay 2. Dairesi bu itirazı 90 gün içinde karara bağlayacak. Danıştay 2. Dairesinin kararları  başka bir yargı kurumuna taşınarak itiraz edilemiyor.

DEMİRCİ HALKI BAŞKAN SELÇUK'A TEPKİLİ

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un Demirci ilçesine bağlı  Eskihisar Mahallesinde Orman arazisine yaptığı kaçak kongre merkezinin ortaya çıkan bu durumu, Manisa 1. Bölge idare Mahkemesinin ve İzmir 3. İstinaf Mahkemesinin iptal kararlarıyla  durdurulan Kent Meydanı inşaatının şehrin ortasında tasfiye kararı sonrası beklemesi, Hazine arazisi üzerine  imar planında yol olarak gözüken yere yaptığı parsel numarası olmadığı ve kaçak olduğu için su aboneliği verilmeyen kaçak balık pazarı ve buraların yargı kararlarıyla durdurulması tepkiyle karşılanmıştı.

Başkan Selçuk'un görevini kötüye kullandığını iddia eden Demircililer, başkan Selçuk 'un İçişleri Bakanının Soruşturma iznini verdiği bu süreçte kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan kurumun Genel Müdürünü ziyaret etmesini, herşeye rağmen güç gösterisi " bana birşey olmaz" mesajı olduğu şeklinde değerlendirdi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAK KONGRE MERKEZİNİ 2B KAPSAMINA MI ALACAK

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un  kendisi hakkında suç tutanağı düzenleyen ve Savcılığa suç duyurusunda bulunan Demirci Orman İşletme Müdürlüğünün bağlı olduğu Genel Müdürü elinde halısıyla ziyareti " Başkan bu kaçak yaptığı işgali de kılıfına uydurmaya gitmiştir, genel müdüre burayı 2b kapsamına al, beni yargıdan kurtar demiştir"  yorumuna yol açtı.

İÇİŞLERİ BAKANININ SORUŞTURMA İZİNİ NİÇİN 8 AYDA GELDİ

Başkan Selçuk'un hukuk tanımaz ve hatta yargı kararlarına uymadan kamu ve Belediyenin kaynaklarını boşu boşuna çöpe attığını, belediyeyi yaptığı böyle usulsüz harcamalarla zarara sokup, yandaşlarına para kazandırdığını  iddia eden Demircililer, suçlu cezasını çekmeli, özellikle AKP iktidarı sürecinde haksızlık ve adaletsizlik konusunda neler yaşandı.

İçişleri Bakanının 17 Haziran 2019 tarihinde onayladığı Soruşturma izninin 12 Şubat 2020 tarihinde soruşturmayı yürüten Demirci Cumhuriyet Savcılığına göndermesi bile bizleri şüphelendiriyor, şimdi Başkan Ankara ziyaretiyle yine işi kılıfına uydurmaya mı gitti diye birbirine sormaya devam ediyor.

Mustafa Temiz- ÖZEL HABER-MANİSA SON HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2020, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER