İçişleri Bakanı Soylu, Başkan Selçuk hakkında Soruşturma izini verdi

Manisa'nın Demirci ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu soruşturma açılması iznini verdi.

Manisa Son Haber
İçişleri Bakanı Soylu, Başkan Selçuk hakkında Soruşturma izini verdi
selcuk

Demirci ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi sınırları içinde kongre merkezinin oturduğu alanın tamamının orman arazisi olduğu ortaya çıktı.
Demirci Orman İşletme Müdürlüğünün Selçuk hakkında başlattığı tahkikat sonucu suç tutanağı düzenlenerek, Başkan Selçuk hakkında Demirci Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.
Yapılan idari ve hukuki soruşturmaların ardından Demirci Cumhuriyet Başsavcılığı ilgili yasalar gereği İçişleri Bakanlığından Selçuk hakkında soruşturma açılması izini istedi.
Bakanlık tarafından yapılan dosya incelemesi sonucu, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında 4483 sayılı Memurlar ve diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. maddesine istinaden "Soruşturma izni verilmesi" kararlaştırıldı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu kararı imzaladı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
İçişleri Bakanı Soylu'nun verdiği Selami Selçuk hakkındaki soruşturma izini Demirci Cumhuriyet Başsavcılığına tebellüğ edilmesinin ardından, savcılık bu kararı Başkan Selçuk'a tebliğ edecek.
İtiraz süreci bu tebliğden itibaren başladıktan sonra,Başkan Selçuk,Bakan Soylu'nun imzaladığı soruşturma açılması izini kararına 10 gün içinde Danıştay 2. Dairesine itiraz edebilecek. İtiraz başvurusu yapılması halinde Danıştay 2. dairesi bu itiraza 90 gün içerisinde karar verecek. Danıştay 2. dairesinin kararları, başka bir üst yargıya taşınamıyor ve kanun gereği nihai son karar olarak uygulanıyor.

ULUSAL MEDYADA DA YER ALDI

AKP'li Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soruşturma açılması izini haberi, ulusal medyada da büyük yankı uyandırdı. Ulusal yayın yapan gazete ve siteler bu haberi okuyucularıyla paylaştı.

2 YIL ÖNCESİNDE BU KONU MANİSA'DA MANŞETLERDEN İNMEMİŞTİ

Kaçak Kongre Merkezi ile ilgili gelişmeler o dönem Manisa medyasında da manşetlere taşınmış, Belediye Başkanı işleyen kanuni sürece rağmen, inşaata devam etmişti. Ancak bu inşaatın bitmesi halinde  yapılması planlanan Eğitim kongresi Celal Bayar Üniversitesinin o günkü rektörü tarafından iptal edilmiş, bu yapılan kaçak kongre merkezi de  Manisa Valiliği tarafından mühürlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2020, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER